Frykter for reiselivsbedrifter i Nordkapp

Vinter på Nordkapplatået. Vinterturismen er viktig for Nordkapp. (Foto: Beate-Juliussen).

En ny vintersesong med pandemi venter reiselivsbedrifter i Nordkappregionen. – Situasjonen ser enda mer bekymringsfull ut nå enn den har vært tidligere, sier daglig leder Stig Hansen i Nordkappregionen Næringshage. 

Reiselivsbedrifter i Nordkappregionen står overfor en ny sesong med mye usikkerhet.

Turismen her er svært sesongbasert. Det kan være utfordrende når været gjør veier ufremkommelige, og ikke minst når en pandemi slår til og turister uteblir. 

Daglig leder Stig Hansen i Nordkappregionen Næringshage
Daglig leder Stig Hansen i Nordkappregionen Næringshage. 

– Fra 2019 til 2020 hadde Nordkapp kommune en nedgang i utenlandske vinterovernattinger på hele 82 prosent. Nordkapp var det reisemålet i Norge med størst nedgang.

Det forteller daglig leder Stig Hansen i Nordkappregionens næringshage til High North News.

Fra nærmere 270 000 turister i 2019, hadde kommunen litt under 50 000 turister i 2020.

– Dette rammer Nordkapp-platået og de som driver det, men også de som driver campingplasser og restauranter. På grunn av reiselivet har vi en type infrastruktur og spisesteder som få andre kommuner på vår størrelse har. Kolonialbutikker har i juli måned like stor omsetning som de har i desember. Det kommer av at det er turister her.

Og nå venter en ny vintersesong. Hva tenker du om den?

– Bedriftene har klart seg gjennom 2021, men nå ser det ut til at det blir enda en sesong med pandemi. Situasjonen ser enda mer bekymringsfull ut nå enn den har vært tidligere, mener Hansen.

Foto av Honningsvåg
Reiselivet er en stor næring i Nordkappregionen. Foto fra Honningsvåg i Nordkapp kommune av (Harvey Barrison / Wikimedia Commons).

Frykter konkurser

– For mange handler problemene om lån som har blitt utsatt. Avgifter og skatt skal nå tilbakebetales og det er nok mange som ikke har tilstrekkelig kapital til det. Sånn sett er det dramatisk for aktørene innenfor reiselivet om store mengder turister igjen uteblir, sier Hansen og legger til:

– Men det er vanskelig å si hvordan 2022 blir. Vi vet ikke hva slags tiltak staten presenterer. Det kan hende det kommer tiltak som gjør at mange i reiselivet kan berge seg gjennom.

En undersøkelse gjort av NHO Reiseliv i desember 2021 i etterkant av regjeringens pressekonferanse 7. desember, viser at 40 prosent av bedriftene i Troms og Finnmark sier de har problemer med å betale regninger som forfaller om kort tid. 

I undersøkelsen vurderer 63 prosent av bedriftene i Troms og Finnmark en forverring eller nedgang i markedsutsiktene de neste seks månedene. 65 prosent av reiselivsbedriftene at de ikke tror de er helt tilbake til normalen før utgangen av 2022 eller senere. Det er også i landets nordligste fylke at konkursfrykten blant reiselivsbedrifter er størst. 

 Jeg frykter det blir noen som ikke kommer seg gjennom året. Så får vi bare håpe at det ikke gjelder så mange, sier Hansen.

Går i riktig retning

– Et sterkt redusert kurs og konferansemarked, færre businessreiser og mindre turisme har skapt en situasjon der mange aktører fortsatt har store utfordringer ved at det er lite gjester, sier Trond Øverås som er administrerende direktør i Nordnorsk Reiseliv.

– Det tar tid før markedene er tilbake. I tillegg er det også en del usikkerhet rundt hvordan pandemien slår ut på våre trekk som forbrukere. Samtidig ser vi at ting går i riktig retning, fortsetter han. 

Retningslinjene er ikke sånn at utenlandske gjester ikke kan komme til Finnmark og Nordkapp, poengterer Øverås og sier det begynner å komme noen gjester. 

Trond Øverås, Nordnorsk Reiseliv
Administrerende direktør Trond Øverås i Nordnorsk Reiseliv AS. (Foto: Nordnorsk Reiseliv).

– Vi ser at interessen for Arktis og vinteropplevelser er der. Fra de internasjonale turoperatørene som vi jobber ut mot får vi tilbakemeldinger på at bookingtallene er økende, forteller han. 

– Jeg håper vi får mer trafikk etter hvert, men vi kan nok ikke forvente at det blir på samme nivåer som i et normalår.

Øverås legger til at antall konkurser innenfor reiselivsnæringa imidlertid har vært lavere enn mange forventet da pandemien begynte. 

– I hovedsak skyldes det spesifikke kompensasjonsordninger for næringa. Vi har vært opptatt av at det må være slike ordninger for næringa så lenge pandemien pågår og det er myndighetspålagte retningslinjer som gjør at man ikke kan ha normaldrift. Vi vet at mange har hatt - og har det tøft. Jeg frykter det kan bli en del som får det ekstra tøft i overgangen til en mer normalisering der alle disse ordningene ikke gjelder. Mange har kanskje mistet ansatte og driver med et helt annet utgangspunkt, avslutter han.

Cruiseskip og Hurtigruten ved kai i Honningsvåg, Nordkapp
Cruiseskip og Hurtigruta ved kai i Honningsvåg, Nordkapp. Gjester via Hurtigruta og andre cruiseselskaper er viktig for Nordkapp. (Foto: Trym Ivar Bergsmo).

Vintercruise

Fra Honningsvåg i Nordkapp kommune forteller Hansen i Nordkappregionen Næringshage at Hurtigruta imidlertid er tilstede med ekspedisjonsskipene sine. Det er også cruiseskip av en mindre størrelse.

– Det at cruiseskipene er her gjør at ting ikke ser helt umulig ut. Det ankommer tradisjonelt mange turister her med Hurtigruta om vinteren, rundt 25 000 turister i en normalsesong. Det er nok til å ha Nordkapp-platået åpent og aktiviteter knyttet til det.

Selv om ekspedisjonsfartøyene til Hurtigruta normalt bringer med seg en del cruiseturister om vinteren, legger Trond Øverås i Nordnorsk Reiseliv til at det har vært lite trafikk under perioden med pandemi sammenlignet med 2019. 

Les også

Nøkkelord