Siste sjanse til å nominere nordområdehelter

Paavo Lipponen, winner of the 2016 High North Hero Award, accompanied by the selection committee. (Photo: Edda Falk)
I april skal Nordområdesenteret dele ut High North Hero Award for andre gang. Mandag er siste frist for å nominere kandidater.


I april skal Nordområdesenteret dele ut High North Hero Award for andre gang. Mandag er siste frist for å nominere kandidater.

Click here for English version.

Prisen ble opprettet i 2016 for å hedre en person eller organisasjon som har bidratt til å sette nordområdene på agendaen. Nordområdesenterets direktør Frode Mellemvik håper at så mange som mulig vil nominere kandidater.

- Det er så mange folk der ute som brenner for nordområdene. Dette er sjansen til å hedre noen som har gjort en innsats for regionen, sier han.

Heder og ære er ikke den eneste som følger med prisen: vinneren får dessuten 50 000 kroner.

Paavo Lipponen, tidligere statsminister i Finland, er mannen som mottok den aller første High North Hero-prisen. Den ble delt ut i mai i fjor.

- Dette er min nobelpris, uttalte han den gang til High North News. 


Viktig næringsvirksomhet


Mellemvik håper at prisen kan bidra til å vise hvor viktig verdiskaping er for Arktis.

- Vi opprettet denne prisen fordi vil løfte fram disse nordområdeheltene som bidrar til å sikre en fremgangsrik og bærekraftig framtid for regionen. Vi er stolte over å bo her i nord, og vi må sørge for at det er jobber og muligheter her for kommende generasjoner.

Fristen for å nominere kandidater er mandag 6. februar. En internasjonal jury skal velge vinneren, som vil annonseres 6. april under den årlige High North Dialogue-konferansen i Bodø.

Nøkkelord