LNS har kjøpt konkursboet etter True North Gems Greenland

Frode Nilsen og LNS overtar konkursboet etter True North Gems Greenland AS. (Illustrasjon: HNN/Foto: LNS)
Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) håper nå å komme i gang i rubingruva så fort som mulig.

Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) håper nå å komme i gang i rubingruva så fort som mulig. 

True North Gems Greenland AS (TNGG) gikk konkurs 5. september, men allerede 10 dager etter på er det altså klart at LNS-eide Leonhard Nilsen & Sønner Greenland AS (LNSG) har kjøpt konkursboet. 


- LNS-konsernet har skaffet den nødvendige finansieringen til ferdigstillelse og nødvendig arbeidskapital til å få rubiner og safirer ut i markedet. Det er svært gledelig å registrere at LNS konsernet har fått med seg solide støttespillere som Grønlandsbanken og Greenland Venture i denne restruktureringen av dette spennende gruveprosjektet, sier Frode Nilsen, adm.dir i LNS. 


Må overdra lisensen

LNSG var allerede med på eiersiden i det konkursrammede selskapet, som også var eid av canadiske True North Gems. Nå overtar nordlendingene nesten hele prosjektet. LNSG er eid 90% av LNS, og 10% av Greenland Venture, som er det grønlandske selvstyrets investeringsselskap. LNSG har nå kjøpt aktivene i boet, og starter umiddelbart prosessen med å overdra lisensen for rubingruva Aapalluttoq på Grønland. 

Nå håper de prosessen går raskt, slik at anlegget kan ferdigstilles og gruvedriften kan starte. En overføring av lisens må søkes om til råstoffmyndigheten som behandler den med innspill fra de relevante departementene, som så gir en anbefaling før den grønlandske regjeringen gir sin endelige godkjenning eller avslag. 

- Standard behandlingstid er ca to måneder, men det kommer an på søknaden myndighetene mottar, sier a
vdelingssjef Nadja Vedsted Rasmussen til High North News. 


Store ringvirkninger

LNS har investert stort i rubingruva på Grønland, som før konkursen var så og si klar til å sette i gang. Det eneste som manglet var penger til nettopp å sette i gang. Det er derfor av stor interesse for det nordnorske konsernet å sikre drift i prosjektet. 

- LNS har veldig stor tro på rubinprosjektet Aapalluttoq. Det er en svært rik forekomst av rubiner og safirer. Vi tror en oppstart her vil få stor betydning for grønlandske arbeidsplasser og framtidige mineralprosjekt på Grønland, samtidig som vi tror dette vil vise seg å være en god investering for våre eiere, sier Frode Nilsen. 





 

Nøkkelord