SV fremmer forslag i Stortinget for å berge Andøya flystasjon

Luftforsvarets base Andøya er hovedbase for Forsvarets maritime overvakingsfly, P-3 Orion. (Foto: Forsvaret)

SV fremmer forslag i Stortinget om å videreføre hovedbasen for maritime overvåkingsfly på Andøya. – Vi lovet at vi skulle kreve omgjøring i denne saken, og det gjør vi nå, sier Mona Fagerås, stortingsrepresentant fra Nordland for SV. 

Andøya flystasjon er ikke nevnt i den nye regjeringsplattformen. Senterpartiet gikk til valg på å reversere vedtaket om å legge ned Orion-basen på Andøya og fikk 54 prosent av stemmene i Andøy kommune. 

– Regjeringserklæringa viser med tydelighet at Sp tapte saken uten oss. For oss er ikke det avgjørende nå. Vi står for det vi har sagt, og vil fremdeles berge Andøya flystasjon. Sp har fremdeles en alliert her, sier stortingsrepresentant Mona Fagerås (SV) til Bladet Vesterålen

«Stortinget ber regjeringa beholde Andøya flystasjon som base for de maritime overvåkingsflyene våre», slik formulerer SV forslaget som fremmes i Stortinget onsdag formiddag, i forbindelse med trontaledebatten.

– Dette er ikke et representantforslag, men et løst forslag i forbindelse med debatten. Forslaget vil bli votert over allerede torsdag. Det er vondt å sitte i regjering, og stemme i saker man har tapt i forhandlinger. Det kan derimot ikke vi i SV gjøre noe med. Vi får neppe så mange med oss her, men vår jobb er å fronte egen politikk, og vise med all tydelighet hva vi står for. Så får andre gjøre sine valg, fortsetter Fagerås til Bladet Vesterålen.  

Les også

Nøkkelord