Hvem blir High North Hero 2018?

Scott Minerd og Anu Fredriksson
Scott Minerd was awarded the High North Hero 2017 award, presented to him by chair of the committee Anu Fredrikson (Photo: Hege Eilertsen)
I april skal den tredje High North Hero-prisen deles ut, og nå ønsker komitéen seg kandidater. 

I april skal den tredje High North Hero-prisen deles ut, og nå ønsker komitéen seg kandidater. 

Click here for English version.

- Alle kan nominere, og en kan til og med nominere seg selv, sier komitéleder Anu Fredrikson, også direktør i Arctic Economic Council. 


Skyhøyt nivå

Prisen skal gå til en person eller en organisasjon som har bidratt til å synliggjøre Arktis, Nordområdene og mulighetene som ligger der. I 2016 gikk prisen til Finlands tidligere statsminister Paavo Lipponen, og i år gikk prisen til investeringsdirektør Scott Minerd i Guggenheim Partners. Nivået er med andre ord skyhøyt, uten at det bør stoppe noen fra å sende inn nominasjoner på personer eller organisasjoner de mener har gjort seg fortjent til prisen. 

- Prisen er en veldig fin måte å synliggjøre det arbeidet som gjøres for nordområdene, skape oppmerksomhet og løfte fram folk som har gjort noe ekstra for å utvikle Arktis, sier Fredrikson. 


Ønsker seg vanskelig jobb

Anu Fredrikson forteller videre at det de to foregående årene har kommet mange nominasjoner, og juryen har hatt en interessant men krevende jobb med å gå gjennom kandidatene og kåre vinneren. Hun regner med ytterligere økt oppmerksomhet i år, siden det er tredje gangen prisen deles ut.

- Nå kan den kalles en tradisjon, og de tidligere vinnerne har begge to skapt mye oppmerksomhet, så vi regner med mange nominasjoner for 2018. Men det er bra, jo flere kandidater, jo bedre. I komitéen vil vi gjerne ha en vanskelig jobb, understreker hun. 

Med seg i komitéen har Fredrikson Finn Roar Aamodt (Statoil), Arne O. Holm (Nordområdesenteret), Indra Øverland (NUPI), Laurence C. Smith (UCLA), Sergey Vasilev (MGIMO) og Elena Kudryashova (Narfu).



Vil du lese mer om hvilke kriterier komitéen legger til grunn finner du dem her. - Eller brenner du allerede inne med en god kandidat? Send forslaget til line.k.haug@nord.no. 




 






 

Nøkkelord