Indisk konsortium interessert i Rosnefts oljeprosjekt Vostok

Rosneft employee looking at an oil well
Oljeprosjektet Vostok omfatter 52 blokker med en samlet ressurs tilsvarende mer enn seks milliarder tonn olje. Produksjonen skal nå 100 millioner tonn i året innen 2030. (Foto: Rosneft)

Tre statseide indiske oljeselskaper er interessert i en felles investering i Rosnefts oljeprosjekt Vostok, som ligger i russisk Arktis.

Et konsortium bestående av de tre selskapene ONGC Videsh, Indian Oil Corp og Oil India vurderer å delta i Rosnefts oljeprosjekt Vostok. Selskapene har allerede fullført den tekniske vurderingen for 30 av de 52 lisensområdene, ifølge den indiske avisen Mint.

– Samtalene er på et innledende stadium. Teknisk evaluering av 30 lisensområder i Vostok-prosjektet er utført. En avgjørelse om hvorvidt det er interesse for å delta vil være basert på en evaluering av tekniske data. Det kommer an på hvor mye som lar seg utvinne. Når reservene stemmer med operatørenes antall, vil en kommersiell evaluering finne sted, sier en kilde med kjennskap til situasjonen til Mint.

– Rosneft forhandler om adgang til oljeprosjektet [Vostok] med et antall potensielle partnere, inkludert et konsortium bestående av indiske selskaper. Vi vil informere om utfallet av denne prosessen når tiden er rett, sier en talsmann for Rosneft.

Vostok-prosjektet ligger i russisk Arktis, sørøst for Karahavet og nær Den nordlige sjørute. Det består av 52 blokker som til sammen dekker 13 olje- og gassfelter. Hydrokarbonproduksjonen i prosjektet kan starte i 2024.

Les også:

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på engelsk og har blitt oversatt av HNNs Elisabeth Bergquist.

Tags