Lastevolum og transitt-trafikk økte langs NSR i 2021

The Northern Sea Route

Den nordlige sjøruten er et av prestisjeprosjektene til Russlands president Vladimir Putin. Han uttalte nylig at landet tar sikte på helårlig trafikk langs NSR. (Foto: Rosmorrechflot)

Lastevolumer langs Den nordlige sjørute (NSR) har økt med 4,8 prosent fra januar til november i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Transitt-trafikken økte med 66 prosent i samme periode.

Antall seilingstillatelser langs NSR økte også i år. I 2021 har den russiske administrasjonsenheten for NSR utstedt 1 155 tillatelser til å seile langs NSR, noe som er 18 prosent mer enn antall tillatelser utstedt i samme periode i fjor, skriver det russiske Byrået for maritim- og elvetransport.

Eksporten av LNG og gasskondensat ut fra den største eksportterminalen, havnebyen Sabetta på Yamal-halvøya, fortsatte å vokse til 1,9 prosent mer enn i samme periode i fjor, noe som utgjør nesten 17 millioner tonn.

Russland har i lang tid hatt høye ambisjoner for utvikling av Den nordlige sjørute. Landet har satt seg et mål om å transportere 80 millioner tonn langs ruta innen 2024.

Also read

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på engelsk og har blitt oversatt av HNNs Elisabeth Bergquist.

Tags