Bjørn Olsen ferdig som rektor ved Nord universitet

Bjørn Olsen går av som rektor ved Nord universitet, to år før perioden er over.
Bjørn Olsen går av som rektor ved Nord universitet, to år før perioden er over.

Bjørn Olsen har meddelt styret ved Nord universitet at han slutter i jobben - to år før rektorperioden hans er over.

I en pressemelding fra Nord universitet sier Olsen at han har kommet frem til at han vil la nye krefter overta roret, og føre prosessen med å omstille universitet videre.

- Jeg vil gjerne få lov til å takke mine kolleger og eksterne samarbeidspartnere for det gode samarbeidet. Jeg vet at hver og en av dere har et stort hjerte for Nord universitet, sier Olsen i pressemeldingen.

Ifølge meldingen ble det holdt et ekstraordinært styremøte i dag, fredag, der også Hanne Solheim Hansen ble konstituert i stillingen som rektor inntil en ny er ansatt. 

Det har lenge vært klart at det har vært et anstrengt forhold mellom Olsen og styreleder Vigdis Moe Skarstein. Det hele toppet seg etter at Skarstein og de eksterne styremedlemmene alene var på et møte i Kunnskapsdepartementet, og fikk utvidet styrets funksjonstid med to år. 

Bjørn Olsen beskriver også de siste årene som svært krevende.

- Nord universitet har siden etableringen stått i store endringer og omstillinger, og selv om dette har vært tre krevende år for meg som rektor, er jeg svært takknemlig for at jeg har fått lov til å bidra i denne viktige perioden med å bygge det nye Nord universitet sammen med 1.200 ansatte og 12.000 studenter.

- Jeg er opptatt av at Nord universitet skal lykkes med å være et attraktivt universitet for studenter og ansatte. Et universitet som leverer forskning og utdanning av høy kvalitet, som bidrar til kunnskaps- og forskningsbasert utvikling av regionen, og som er i økonomisk balanse. Å ha et sterkt Nord universitet er avgjørende for en positiv utvikling av regionen. Vi rekrutterer 75 prosent av våre studenter fra regionen, og 72 prosent blir igjen i regionen etter endt utdanning, sier Bjørn Olsen.

Styret ved Nord universitet er innforstått med Bjørn Olsens beslutning, og ser fram til fortsatt å kunne nyte godt av hans kunnskaper og arbeidskapasitet når han nå går tilbake til jobben som professor ved Handelshøgskolen ved universitetet, som han har hatt permisjon fra for å bekle stillingen som rektor.

Styret anerkjenner den betydelige innsats som Bjørn Olsen har lagt ned i en svært krevende oppstartsfase for Nord universitet og er takknemlig for hans bidrag med å samle og forme et nytt universitet, og det grunnlag organisasjonen under hans ledelse har lagt for å kunne bygge en institusjon som skal spille en viktig rolle innen forskning og utdanning både nasjonalt og regionalt i mange år fremover, heter det i pressemeldingen fra universitetet.

 

Tags