Vil ikke kommentere hva han tjente på Northland

Olav Fjell var styreleder i Northland Resources som gikk dundrende konkurs i desember 2014. (Foto: Northland/Swedbank)
Forgjengeren tjente 1,974 millioner kroner, men Olav Fjell vil ikke ut med hvor mye han fikk i styrehonorar fra Northland.
Forgjengeren tjente 1,974 millioner kroner, men Olav Fjell vil ikke ut med hvor mye han fikk i styrehonorar fra Northland.

Olav Fjell var styreleder i konkursrammede Northland Resources fra juli 2013 og til selskapet gikk konkurs 8. desember 2014. 

I en oversikt Aftenposten laget i 2013 var Fjells forgjenger, Anders Hvide, den best betalte styrelederen blant selskapene på børsen, med et styrehonorar på 1,974 millioner kroner. I en oversikt fra 2014 er ikke Northland lenger med på listen over selskaper med de best betalte styrelederne.

- Jeg har ikke tenkt å kommentere hvor mye jeg har fått i honorar, men jeg har brukt vanvittig mye tid på det selskapet i 1,5 år, og håpte virkelig at vi skulle få det til, sier Fjell til High North News. 


Enorm konkurs

Da Northland Resources gikk til skifteretten i desember hadde konsernet opparbeidet seg en samlet gjeld på mer enn 14 milliarder svenske kroner, en konkurs uten sidestykke i Skandinavia

Styreleder var altså norske Olav Fjell, som i det lengste prøvde å få til en løsning. Hvor mye han fikk for jobben vil han derimot ikke fortelle. 

- Hvordan kunne det gå så galt, at tallene ble så enorme? 

- Da jeg kom inn i styret sommeren 2013 var det med refinansiering på plass og et helt nytt styre. Vi var klar over at det var en marginal finansiering til stede, og visste at vi skulle ut og hente mer finansiering. Og da vi skulle gjøre akkurat det, så falt prisene. Vi hadde ingen sjans, prisene ble halverte, vi hadde ingen mulighet, sier Fjell. 


Drive videre 

Bostyrer Hans Andersson jobber nå med å selge gruva, og har tidligere uttalt til High North News at målet er å ha et salg klart i løpet av mars, og en overtakelse i løpet av mai. 

Intensjonen er å få solgt gruva til noen som kan drive den videre.  

- Jeg håper det er noen som vil drive videre. Investeringene er tatt, og gruva ligger der, sier Olav Fjell. 

Nøkkelord