Myrseth er overrasket over LO-kritikken

Fylkesrådet i Troms har skapt røre med å foreslå at fem Nordlandskommuner bør overføres til Troms. Fra venstre: Willy Ørnebakk (Ap), Ivar B. Prestbakmo (Sp), Cecilie Myrseth (Ap), Gerd H. Kristiansen (KrF) og Roar Sollied (V). (Foto: Lars Åke Andersen, frifoto.no).
- Jeg er overrasket, ikke minst fordi vi har hatt god og jevnlig kontakt med LO og fagforeningene hele veien, sier fylkesrådsleder Cecilie Myrseth etter angrepet fra LO i nord i går.


- Jeg er overrasket, ikke minst fordi vi har hatt god og jevnlig kontakt med LO og fagforeningene hele veien, sier fylkesrådsleder Cecilie Myrseth etter angrepet fra LO i nord i går.

I en felles uttalelse fra Fagforbundet og Fellesforbundet i de tre nordnorske fylkene, også underskrevet av LOs tre fylkessekretærer, ble Troms fylkesråd kraftig kritisert for utspillet om endring av fylkesgrensen mellom Nordland og Troms. "Lite demokratisk, lite gjennomtenkt og ikke forankret i nordnorsk enighet," var blant uttrykkene som ble brukt i uttalelsen.


Godt forankret?

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (A) i Troms reagerer med overraskelse, og litt forundring, på ordlyden i uttalelsen. 
- Vi har hatt jevnlig dialog med fagbevegelsen gjennom hele prosessen, også direkte møter med Fagforbundet i Troms. LO Troms har også vært invitert i flere anledninger til å drøfte saken, også etter innstillingen var klar. Ingen av de innvendingene, eller den kritikken, som kommer frem i uttalelsen har blitt luftet under disse møtene, sier Myrseth.


En åpen prosess

Hun sier også at fylkesrådet og fylkestinget i Troms har vært opptatt av å holde prosessen åpen hele veien.
- I motsetning til de andre fylkene har vi vært åpne om både prosess og om utfordringer. Det er dessuten slik at vi er pålagt av sentrale myndigheter å levere innspill til regionreformen.


Tjenesteforsømmelse

Cecilie Myrseth peker på at næringsforeninger, interessegrupper, samarbeidsorgan og andre, i alle år, har gitt uttrykk for de beskrankningene som oppleves i Ofotenregionen med dagens fylkesgrenser.

- Dette ville vært bortimot tjenesteforsømmelse om vi unnlot å peke på dette i vår uttalelse om regionreformen. Egentlig har jeg liten forståelse for at innstillingen til fylkesrådet i Troms har skapt så store bølger. Ikke minst har vi understreket at det må ligge frivillighet til grunn i hele prosessen, presiserer Myrseth overfor High North News.


Ny dialog med LO

Fylkesrådslederen sier at hun nå vil ta ny kontakt med LO og fagbevegelsen for å få på det rene hva som ligger bak uttalelsen fra Fagforbundet, Fellesforbundet og de tre LO-sekretærene. 

- Det fremstår som litt merkelig, kanskje særlig fordi LO Troms altså har vært invitert - ved flere anledninger - til å drøfte saken, også etter innstillingen var klar. Vi har, som sagt, ikke hørt disse innvendingene før. Jeg mener også at reaksjonene på innstillingen fra fylkesrådet i Troms er noe overdrevne, og at vi har tatt tilbørlig hensyn til mange flere faktorer enn det som har kommet til uttrykk, sier Cecilie Myrseth.

Nøkkelord