Solberg vil handle mer med Ukraina

Statsminsteren håper flere i Ukraina vil få øynene opp for norsk fisk. (Foto: Lars Helgerud)
- I dag er handelen med Ukraina liten, bortsett fra en viktig sektor, sjømatindustrien. De siste årene har sjømateksport stått for 85 prosent av all eksport til Ukraina.
- I dag er handelen med Ukraina liten, bortsett fra i én viktig sektor: sjømatindustrien. De siste årene har sjømateksport stått for 85 prosent av all eksport til Ukraina.

Dette sa statsminister Erna Solberg til de rundt 300 næringslivstoppene og politikerne som deltok på åpningen av ”Norwegian-Ukrainian Business Forum”.

- Jeg vokste opp ved havet, og jeg er veldig glad i sjømat. Jeg gleder meg derfor til å åpne en norsk fiskebutikk her i Kiev i dag. Jeg håper at flere og flere ukrainere vil få øynene opp for smaken og kvaliteten på norsk sjømat, sa statsministeren.

Statsministeren legger vekt på at det har vært tette bånd mellom Ukraina og Norge helt siden vikingtiden, og hun mener det er det på tide å ta opp igjen disse handelsbåndene.

- Næringslivssamarbeid mellom Norge og Ukraina er viktig for Norge, og jeg håper det blir enda viktigere i fremtiden, sier Solberg.

Nå skal Norge hjelpe Ukraina til å nå en Europeisk markedsstandard.

- Norge er velstående fordi vi samarbeider og driver handel med andre land. Ukraina begynner nå å åpne sin økonomi, og vi vil dele våre erfaringer med Ukraina, og hjelpe dere med å oppnå markedsstandarden som kreves i det Europeiske markedet, sier statsminister Erna Solberg.



Les også: Styrker samarbeidet med Ukraina
Statsminster Erna Solberg på åpningen av Norwegian-Ukrainian Business Forum. Her sammen med den ukrainske statsminsteren, Arseniy Yatsenuk. (Foto: Lars Helgerud)

Tags