Norvoll: - Regjeringen bruker stiftemaskin

Arbeiderpartiets Tomas Norvoll, fylkesrådleder i Nordland, er ikke imponert av nordområdestrategien fra Regjeringen Solberg. -Stiftemaskonteknologi, sier Norvoll.
- Regjeringens tar i bruk stiftemaskinteknologi, sier fylkesrådleder Tomas Norvoll (A) i Nordland om nordområdestrategien.


- Regjeringens tar i bruk stiftemaskinteknologi, sier fylkesrådleder Tomas Norvoll (A) i Nordland om nordområdestrategien.

Norvoll mener det er lite nytt i strategien som statsministeren og tre fagstatsråder la frem på Stormen bibliotek i Bodø fredag formiddag. 


Stiftet sammen

- De har brukt stiftemaskin og stiftet sammen ulike strategier, det svekker helheten i Regjeringens nordområdepolitikk, sier Norvoll til High North News. Han mener imidlertid at Regjeringen skal ha ros for å ha inkludert Kommunal- og moderniseringsdepartementet i nordområdearbeidet.

- Det er også bra at det er satt ned et nordområdeforum hvor fylkeskommunene skal delta, men det gjør det ikke mindre uheldig at det kommer en nordområdestrategi med svært få strategiske grep. Denne strategien er spesielt svak på området verdiskapning. Nå er det viktig at næringslivet i nord gis mulighet til å klatre høyere opp i verdikjeden, det sier strategien lite eller ingenting om, sier Norvoll.


Industri og kompetanse

- Nordområdene må utvikles gjennom ny industri og nye kompetansearbeidsplasser. Det leverer ikke strategien på. Videre har denne landsdelen to universiteter. Disse gis heller ikke et særskilt oppdrag i å fylle nordområdepolitikken. Det er skuffende, sier fylkesrådleder Tomas Norvoll i Nordland.




Nøkkelord