Norske forskere støtte på ubåt i Arktis

I dette området var det de to forskerne observerte ubåten
- Vi så noen lys et stykke borte på isen og skjønte at det enten var en UFO eller vanlige dødelige.
- Vi så noen lys et stykke borte på isen og skjønte at det enten var en UFO eller vanlig dødelige. 

Forskerne Yngve Kristoffersen og Audun Tholfsen er på drift i Polhavet for å forske på vannmasser og bunnsedimenter. Tidligere denne måneden fikk de uventet besøk ved leiren:
 
- Vi observerte en ubåt 16. oktober, hvor ubåten stammer fra, det vet jeg ikke, sier Yngve Kristoffersen på telefon fra området de befinner seg, i nærheten av Nordpolen.  

Det er den britiske avisen The Telegraph som først omtalte nyheten. De mener langt på vei at ubåten er en russisk atomubåt av typen Orenburg.

- Vi så noen lys et stykke borte på isen og skjønte at det enten var en UFO eller vanlige dødelige. De var på overflaten i en periode på fire timer. Vi beslutta oss for å gå en tur bort å sjekke det, men de forsvant ned i dypet da vi nærmet oss, forteller Kristoffersen.

På spørsmålet om hvilken nasjonalitet han tror ubåten tilhører, svarer Kristoffersen:

- Jeg vil ikke tro noe som helst, men det er klart det var en ubåt. Og det er vel bare atomubåter som går så langt inn i isen, så vi kan bare gjette på hvem det er sin.

Han mener støy fra forskningen de holder på med er grunnen til at ubåten kom opp akkurat der.

- Vi var nysgjerrige på det at vi fikk besøk. Vi lager jo en del lyd i vannet med det vi driver med, og det er ikke overraskende at noen plukka det opp og ville sjekke det. Vi har en lysgenerator og ekkolodd gående som lager endel lyder i vannet.

Forskeren er der på oppdrag for Nanseninstituttet, og er i området for å ta prøver av vannet og bunnsedimenter. De skal være i området frem til sommeren.

Tags

Newsletter

Stay on top, click here for our weekly newsletter: