Heidenreich positiv til nytt eierskap i Hurtigruten

- Jeg synes det som skjer er veldig bra. Jeg har hatt veldig stor tro på Hurtigruten hele tiden.

- Jeg synes det som skjer er veldig bra. Jeg har hatt veldig stor tro på Hurtigruten hele tiden.

Det sier Per Heidenreich, tidligere styreleder i Hurtigruten ASA, til nord24.

For tre uker siden ble det kjent at storaksjonærene Petter Stordalen og Trygve Hegnar ønsker et britisk oppkjøpssfond, forvaltet av TDR Capital LLP, som ny hovedaksjonær i Hurtigruten ASA.

- Det kommer nå sterke kapitalinteresser inn i Hurtigruten som kan gjøre investeringer som burde vært gjort. Blant annet fornyelse av flåten. Jeg tenker også at de trolig vil se på hele rutemønsteret til selskapet, sier Heidenreich.

Han mener et nytt eierskap vil komme landsdelen til gode, men tror ikke Hurtigruten i framtiden kommer til å fortsette å legge til i alle de havnene de besøker i dag. Det å legge til både i Svolvær og Stamsund, for eksempel, tror han kan revurderes i fremtiden.

Selskapet Silk Bidco har tilbudt de rundt 9000 aksjonærene i Hurtigruten 7 kroner per aksje. Tilbudet står til fredag 5. desember.

Silk Bidco AS eies av det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital LLP, og de private investeringsselskapene til Petter Stordalen og Trygve Hegnar.

Hegnar og Stordalen eier fem prosent hver i selskapet, mens TDR Capital LLP kontrollerer 90 prosent.

Silk Bidco har så langt ikke ønsket å oppgi hvor mange som har akseptert tilbudet, men for at det skal være gyldig og gjennomførbart må 90 prosent av Hurtigrute-aksjonærene takke ja til å selge.

Tags

Newsletter

Stay on top, click here for our weekly newsletter: