Forsvarer høgskoler og universiteter

Stortingsrepresentant Anna Ljunggren (Ap) skriver i en kronikk i Avisa Nordland i dag om strukturen innenfor høyere utdannelse i Nord-Norge.

Her skriver hun blant annet:

For en tid siden hadde Nordlys et intervju med tidligere rektor ved Universitetet i Tromsø Jarle Aarbakke hvor han antyder at skjulte krefter i Bodø ønsker å legge Høgskolen i Narvik under Universitetet i Nordland. I samme sak uttaler stortingsrepresentant Kent Gudmundsen fra Høyre, at han har en visjon om ett universitet i Nord-Norge. (...)

Hvis ny struktur ikke betyr å redusere antall studiesteder, er mitt spørsmål: Kan vi i Nordland godta at Universitetet i Nordland blir en filial under Universitet i Tromsø? Er det greit at Høgskolen i Narvik legges under NTNU? Og hva med Nesna? Vil det være campus på Nesna om 10 år? Jeg er ikke imot endring og slettes ikke imot en evaluering av nye universitetsopprettelser, men jeg mener det er grunn til å dvele med hvorfor dette er så viktig. (...)

Jeg mener det var helt rett at Høgskolen i Bodø ble landets åttende universitet. De som tror at det er enkelt å bli universitet kan ta en prat med alle som har bidratt til det. Og jeg mener at det er viktige argumenter for at Universitetet i Nordland skal bestå som en selvstendig institusjon. Universitetet i Nordland har tatt og må i fremtiden ta et ansvar for å heve utdanningsnivået i Nord-Norge og etablere gode samarbeidsformer med andre.

Tags

Newsletter

Stay on top, click here for our weekly newsletter: