Canadisk lokalsamfunn erklærer unntakstilstand

Churches of Arviat, Nunavut, Canada. (Photo: Ansgar Walk/Wikimedia Commons)
Tettstedet Arviat i Canada har erklært lokal unntakstilstand mens det pågår en sterk økning i antall Covid-19-tilfeller. (Foto: Kirker i Arviat, Nunavut, Canada. Ansgar Walk/Wikimedia Commons)

Det canadiske tettstedet Arviat har hatt 86 Covid-19-tilfeller siden 22. januar.

Tettstedet Arviat i Nunavut, Canada, har erklært lokal unntakstilstand midt oppi en sterk økning av antall Covid-19-tilfeller bare måneder etter at stedet så ut til å ha utryddet sykdommen, rapporterer CBC News.

Helsemyndighetene har registrert 86 tilfeller av Covid-19 siden 22. januar, da den andre bølgen startet.

Unntakstilstanden starter onsdag. Ordfører i Arviat Joe Savkataaq Jr. annonserte beslutningen på en lokal radiostasjon tirsdag ettermiddag, etter at kommunestyret hadde stemt over saken tidligere på dagen.

Under unntakstilstanden vil lokalsamfunnet ha portforbud mellom 22 på kvelden og 06 på morgenen. Jegere og folk som jobber skift utenom ordinær kontortid vil fortsatt få lov til å dra hjemmefra i dette tidsrommet.

Tettstedet har doblet vaktholdet og vil patruljeres 24 timer i døgnet. Forretninger vil bli utstyrt med personlig beskyttelsesutstyr for å minimere risikoen for å spre sykdommen.

Personer som bryter portforbudet, vil bli rapportert til det canadiske ridende politiet (RCMP) for brudd på folkehelsedirektiver. Personer som har behov for hjelp til å skaffe seg forsyninger bes om å kontakte de lokale myndighetene.

Talspersoner for delstatsregjeringen i Nunavut sier til CBC at de er oppmerksomme på unntakstilstanden og støtter tettstedet. Erklæringen om unntakstilstand vil utløpe etter sju dager dersom den ikke blir fornyet av lokalstyret.

Arviat er et av de sørligste og mest tilgjengelige inuittstedene i delstaten Nunavut i Canada. Stedet ligger på vestkysten av Hudson Bay, rundt 200 kilometer nord for byen Churchill i Manitoba.

Les også

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på engelsk og har blitt oversatt av HNNs Elisabeth Bergquist.

Tags