Formannskapet i Sør-Varanger er innkalt til orienteringsmøte fredag for en avklaring på hva som skjer med konkursboet etter Sydvaranger Gruve AS. (Foto: Linda Storholm)
Ifølge Finnmark Dagblad avsluttet Sydvaranger Gruve AS siste kvartal i fjor med over 40 millioner kroner i minus. Det offisielle årsregnskapet er ventet å bli presentert førstkommende tirsdag. (Foto: Linda Storholm)

Sydvaranger får tre måneder på å unngå konkurs

Takket være nye avtaler med kreditorene får Sydvaranger Gruve AS pusterom i tre måneder til. Hvis selskapet ikke lykkes med å snu den økonomiske situasjonen innen den tid, ser det dystert ut for hjørnesteinsbedriften med nærmere 500 ansatte.

I en børsmelding som Northern Iron Limited, morselskapet til Sydvaranger Gruve AS (SVG), har sendt ut til den australske børsen, kommer det frem at all handel med gruvens aksjer er stanset.

I meldingen kommer det frem at blant annet DNB og Innovasjon Norge, for perioden april til juni, har tilbudt fritak på betjening av gjeld. Tschudi Bulk Terminals har også gitt tilsvarende støtte, slik at gruveselskapet får fritak for leasingforpliktelser, i samme periode.

– Heldigvis, får vi si, så gir dette selskapet mere tid og pusterom for nye 3 måneder fremover, sier Harald Martinsen, talsmann for Sydvaranger Gruve AS, i en pressemelding.

– Dessverre, får vi si, er det fortsatt ingen permanent eller langsiktig løsning i sikte, men jeg kan forsikre dere om at det jobbes på spreng for å få dette på plass så snart som mulig, føyer Martinsen til.

Dersom bestrebelsene ikke fører frem er det usannsynlig at SVG vil være i stand til å fortsette sin drift i sin nåværende form utover slutten av juni kvartal, skriver morselskapet i meldingen til den australske børsen.

SVG’s offisielle årsregnskap for 2014 forventes å offentliggjøres førstkommende tirsdag, 31. mars.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.