Anerkjent kinesisk kunstner til SALT

Det er den anerkjente, kinesiske samtidskunstneren og filmskaperen Yang Fudong som skal stå for den første kunstinstallasjonen til SALT. Det unike miljø, kunst- og kulturprosjektet håper fra august å trekke tusenvis til Sandhornøy utenfor Bodø.

HNN har tidligere omtalt det unike prosjektet, hvor besøkende skal kunne få oppleve alt fra internasjonale artister og kunstnere til amfi-sauna og restaurant på stranda.

Prosjektet skal være på Sandhornøy i ett år før det reiser videre til andre land.

Nå er «SALT natt-kunstneren» klar, og Yang Fudong skal lage en utendørs, spesialprodusert filminstallasjon som skal gå i dialog med det omkringliggende landskapet. Kineseren kommer til Salten allerede i juni for å gå i gang med arbeidet.

Fudongs filmer er for det meste svart/hvitt, fragmenterte og uten plott, men samtidig hypnotisk vakre og episk i uttrykket, melder arrangørene.

«Jeg ønsker å fortelle ved hjelp av at folk ikke snakker så mye, slik som vinden eller trær forteller», sier kunstneren selv.

Stillhet er en viktig del av hans arbeider, som er inspirert av en østlig tradisjon der betydning ikke kan leses, men må forstås med hjertet, heter det i pressemeldingen.

SALT starter sin reise på Sandhornøy utenfor Bodø 29 august og står til 1.september 2015, før ferden går videre til Grønland, Island, Færøyene, Irland, Skottland, Spitsbergen, Alaska og Russland.

Som HNN meldte tidligere i dag står SALT på den britiske avisen Guardians eksklusive liste over hvilke 25 festivaler som er verdt å besøke i sommer.

 

 

Tags