Grønlandske førsteklassinger, Upernavik 2007 Foto Kim Hansen
En militær utdanning vil gjøre det lettere for disse førsteklassingene fra Upernavik i 2007 å komme seg videre i et utdanningsløp, mener Siumuts Sten Egede Hegelund. (Foto: Kim Hansen, Wikimedia commons).

Vil ha militærutdanning på Grønland

Sten Egede Hegelund, kandidat for partiet Siumut ved valget 28. november, tar til orde for en egen grønlandsk militærutdanning.

-På lengre sikt vil Grønland skulle overvåke sine egne grenser (som nå ligger innenfor Danmarks ansvarsområde), og på kortere sikt vil en slik utdanning gjøre ungdommen bedre rustet til sin egen fremtid, mener Egede Hegelund, ifølge avisen Sermitsiaq

Disiplin

Han kobler den militære utdanningen til det faktum at mange unge på Grønland helt mangler en utdanning, og sier at utdanning i det militære også medfører opplæring i disiplin.

-Å være i det militære har ikke bare med krig å gjøre, det har også å gjøre med oppdragelse, mental utvikling og det å respektere hverandre, sier han.

Videregående

Egede Hegelund mener også at den militære utdanningen skal gjøre det lettere å ta videregående utdanning. Han vil etablere tilbudet i nært samarbeid med det danske forsvaret – som allerede er etablert med en avdelig på Grønland.

-Den langsiktige planen med dette er at Grønland vil kunne beskytte sin egen suverenitet, selv om det selvsagt skal skje i nært samarbeid med Danmark, mener Sten Egede Hegelund.

Valg 28. november

Siumut, som Egede Hegelund representerer, er partiet som i dag leder selvstyrekoalisjonen, der Aleqa Hammond måtte trekke seg for en tid tilbake, etter at det var avslørt at hun hadde brukt av fellesskapets penger til private reiser. 

Dette utløst regjeringskrisen, som igjen førte til at det er skrevet ut nyvalg på Grønland – den 28. november.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.