Svalbard isolert: Betenkelig

– Slike erfaringer vil vi ikke ha flere av i framtida, skriver redaktør Eirik Palm i Svalbardposten etter at feil i en stasjon på fastlandet mandag ettermiddag satte det meste av teletrafikk og samband på Svalbard så til de grader ut av spill.

Palm skriver:

Det var med ett ikke mulig å ringe ut, verken fra fastlinjer eller mobiltelefon. Heller ikke nettet fungerte. Dermed ble over 2.000 innbyggerne på Svalbard i praksis isolert fra omverden. Det er i seg selv en spesiell opplevelse i 2014, men i beredskapssammenheng er det særdeles alvorlig, for det var heller igjen enkel øvelse å komme i kontakt med politi, brannvesen eller helsepersonell. Det vil si, det var mulig å ringe nødnumrene fra analog fasttelefon, men det er det ikke så mange som har i dag. Hadde det oppstått en situasjon hvor det var nødvendig med utrykning, kunne følgene dermed blitt fatale. I tillegg sto flytrafikken fordi navigasjonsutstyr ble rammet av feilen. Og på Longyearbyen sykehus hadde de ansatte ingen god følelse.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.