Nyvalg på Grønland i april

Kim Kielsen (i midten) utlyser nyvalg til Inatsisartut - Grønlands parlament - 17. eller 24. april. Her sammen med koalisjonskollegene Sara Olsvig og Hans Enoksen. (Foto: Frederik Lund, Naalakkersuisut).
Det blir valg på nytt parlament på Grønland i april. Det kunngjorde lederen av selvstyret, Kim Kielsen, i går ettermiddag.


Det blir valg på nytt parlament på Grønland i april. Det kunngjorde lederen av selvstyret, Kim Kielsen, i går ettermiddag.

Den endelige datoen for valget til nytt parlament (Inatsisartut) er ikke fastsatt, men det står mellom datoene 17. eller 24. april.

En av Kielsens begrunnelser for å utlyse nyvalg nå er å unngå at den kommende vårsamlingen av Inatsisartut bare blir preget av valgkamp.

Inatsisartut skal ha sin vårsamling fra 6. april, ifølge møteplanen. Imidlertid er det grønlandske parlamentet nå innkalt til ekstraordinært møte tirsdag den 13. mars 2018 kl 11.00 hvor dagsorden for møtet kun inneholder punktet om valg til Inatsisartut.

Til den grønlandske avisen Sermtisiaq.ag sier Kim Kielsen, som representerer det største partiet Siumut, at den politiske situasjonen ville blitt uholdbar under parlamentssamlingen dersom det ikke ble skrevet ut valg nå.




Nøkkelord