Nord-Norges "lyttepost" i EU har fått ny direktør. (Photo: Stuart Chalmers)
Nord-Norges "lyttepost" i EU har fått ny direktør. (Photo: Stuart Chalmers)

Ny direktør for Nord-Norges Europakontor


Trond Haukanes slutter til høsten som direktør ved Nord-Norges Europakontor i Brüssel. Nå er det klart hvem som skal overta. 

Nils Kristian Sørheim Nilsen (50) er tilsatt i stillingen, og kommer fra jobben som direktør for Næringsforeningen i Tromsøregionen. Nilsen har tidligere vært blant annet politisk rådgiver, byråd i Tromsø, og prosjektleder for internasjonalisering i Innovasjon Norge. 

Faglig har Nilsen også stor tyngde, med en doktorgrad i statsvitenskap. Han har skrevet sin doktoravhandling om hvordan EUs handelspolitikk og reguleringer påvirker norsk oppdrettsnæring i EU-markedet. 

Nils Kristian Sørheim Nilsen skal starte i jobben 1. oktober, og overtar da etter Trond Haukanes, som har hatt jobben i fire år. Les også kronikken fra Trond Haukanes, hvor han skriver om det som har gjort mest inntrykk på han i jobben som direktør i Brüssel. 


Nils Kristian Sørheim Nilsen er tilsatt som ny direktør ved Nord-Norges Europakontor. (Foto: Mark Ledingham, Tromsø kommune)

Nils Kristian Sørheim Nilsen er tilsatt som ny direktør ved Nord-Norges Europakontor. (Foto: Mark Ledingham, Tromsø kommune)


Nord-Norges Europakontor: 

Er eid av Nordland, Troms og Finnmark fylkeskommuner, og drives i partnerskap med flere andre reginale utviklingsaktører i nord. 
Formålet med kontoret er å være en døråpner til EU og EUs aktører for såvel næringslivet og politisk ledelse i nord. 
Kontoret er også ment å være Nord-Norges “lyttepost” og lobbyaktør i Europa, for å fange opp endringer som kan få betydning for befolkningen og næringslivet i nord. Det er tre ansatte på kontoret, inkludert direktøren, og i tillegg er det én traineestilling.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.