Norsk-islandsk sildeseminar

24. september arrangeres et historieseminar på Melbu: “Sild og mennesker. Vandringer mellom Norge og Island”, melder Vesteraalens Avis.

I mer enn 10 år har det vært et organisert kultursamarbeid mellom Vesterålen og Øst-Island. I disse årene har ungdom har deltatt på festivaler på Sagaøya midt i Atlanterhavet. Kunstnere og kulturarbeidere fra Vesterålen har reist til Island og blitt kjent med rause mennesker. Islendinger har vært på besøk hos oss.

Den gode kontakten startet egentlig for rundt 1000 år siden da noen Vesterålinger bosatte seg på Island. For vel hundre år siden begynte Vesterålingene å fiske sild ved Island og ble godt kjent med steder som Seydisfjord, Akureyri og Siglufjord.

På et åpent historieseminar onsdag 24 september kan alle som er interessert, fascinert og engasjert i dette langvarige forholdet få lære mer om den felles historia, heter det i en pressemelding.

 

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.