Nå vil Regjeringen utrede Nord-Norgebanen

Tromsø Railway station - may be more than a pub in the future? (Pic from Googla Earth).
Regjeringen og støttepartiene ønsker å utrede bygging av Nord-Norgebanen, fra Fauske til Tromsø, med sidespor til Harstad, melder NRK.


Regjeringen og støttepartiene ønsker å utrede bygging av Nord-Norgebanen, fra Fauske til Tromsø, med sidespor til Harstad, melder NRK.

– Vi snakker om transport over store avstander, av store mengder gods i et område med mye vær, sier Morten Skandfer (V), til kringkasteren

Ifølge denne lekkasejn fra Nasjonal transportplan (NTP) er det som bør utredes en strekning som går fra Fauske til Tromsø, med forgrening fra Narvik via Evenes til Harstad. I tillegg til dette ønsker man også å se på muligheten for å bygge en jernbane mellom Kirkenes og Rovaniemi i Nord-Finland.

Det er bare seks år siden at Jernbaneverket la frem en analyse som konkluderte med at man bør bruke pengene på å oppgradere Ofotbanen fra Narvik til svenskegrensen, og at det ikke ville være transportøkonomisk riktig å arbeide videre med det man kaller Tromsbanen.

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant, Martin Henriksen fra Troms, gir ros til støttepartiene Venstre og KrF for at de har lagt bredsiden til i forhandlingene med regjeringspartiene, og da tyder alt på at det er stort flertall i Stortinget for å utrede bygging av Nord-Norgebanen.



Nøkkelord