- Nå vil jeg fokusere på Arctic Now!

Alice Rogoff har fortsatt stort engasjement for nordområdene og Arktis. Nå vil hun rette innsatsen mot å bygge opp den arktiske nettavisen Arctic Now. (Foto: Linda Storholm)
Tross økonomiske vanskeligheter, Alice Rogoff gir ikke opp sitt engasjement for nyheter om og fra Arktis. 

Tross økonomiske vanskeligheter, Alice Rogoff gir ikke opp sitt engasjement for nyheter om og fra Arktis. 

Lørdag ble avisen hun var eier og ansvarlig utgiver av, Alaska Dispatch News, satt under rettsbeskyttet restrukturering. Det som etter amerikansk lov kalles Chapter 11 Bankruptcy. 
Rogoff kjøpte nettavisen Alaska Dispatch i 2009, og utviklet avisen videre. I 2014 kjøpte nettavisen den tradisjonsrike papiravisa Anchorage Daily News, og de to ble slått sammen til Alaska Dispatch News.


Satser på Arctic Now

Men Rogoff har fortsatt stort engasjement for Arktis, og i en kommentar til High North News sier Rogoff at hun nå vil fokusere på å bygge opp nettstedet Arctic Now, en nettavis med nyheter om Arktis -fra Arktis. Fem ulike aviser, inkludert High North News, er med i samarbeidet om Arctic Now. 

Alice Rogoff har tapt store penger på sitt avisengasjement i Alaska. Under tirsdagens rettsbehandling av restruktureringsplanen til Alaska Dispatch News kom det fram flere detaljer om avisas dårlige økonomi. Situasjonen har vært så alvorlig at avisa nesten sto uten trykkeri til slutt, skriver Alaska Dispatch News selv i sin dekning


Store tap

Alice Rogoff står fortsatt som eier av selskapet Alaska Dispatch News LLC , helt til restruktureringen er ferdig. Det er kommet fram detaljer som viser at selskapet i 2015 gikk med 5,8 millioner dollar i underskudd på driften bare i 2015. Første halvår i år skal selskapet ha tapt 4 millioner dollar, og Rogoff uttalte tirsdag i retten at selskapet taper 125.000 dollar hver eneste uke. De er i tillegg skyldig en rekke leverandører totalt 2,5 millioner dollar. Krisen i selskapet ble ytterligere forsterket da de forrige uke ble truet med at trykkpressen ville bli fjernet fra lokalene, siden de ikke hadde innfridd de økonomiske forpliktelsene på den. 

Alaska Dispatch News kommer ut som normalt i restruktureringsperioden. Hva som skjer etterpå, om det blir oppsigelser eller andre kutt har ikke de nye utgiverne Jason Evans og Ryan Binkley foreløpig uttalt seg om.



Kan gå for 1 million

Det kom også fram i retten at Ryan Binkley har forhandlet med Rogoff om avisen helt siden april. Han representerer et familieselskap som har bygd forretningene sine på å frakte turister og gods langs Yukonelven. En investorgruppe ledet av Binkley og Jason Evans står nå klare til å kjøpe selskapet for 1 million dollar. Det er også en mulig for andre interessenter å komme på banen i restruktureringsfasen og betale mer for avisa. 

- Dette er åpenbart ikke den løsningen jeg ville foretrukket, men årsaken til at jeg gikk med på disse vilkårene er at mitt hovedmål er at avisen fortsetter driften. I tillegg er det en mulighet for at sluttsummen bringer inn mer enn 1 million dollar, uttaler Rogoff til Alaska Dispatch News.

Nøkkelord