Det nye og moderne utstyret for å drive kull fra Lunckefjell står fremdeles ubrukt og umontert - i Svea. (Foto: Bjarki Friis, Store Norske)
De ansatte skulle gjerne sett at en ny direktør hadde gruvefaglig bakgrunn, men tror Wenche Ravlo er rett person i selskapets situasjon. (Foto: Bjarki Friis, Store Norske)

Klubbleder: – Ravlo er rett person

Et halvår etter at Per Andersson sa opp sin stilling som direktør er hans erstatter valgt. 

Wenche Ravlo har lang erfaring fra industrien, og har jobbet i selskapet som Elopak og Norske Skog. Klubbleder i Store Norske, Arild Olsen, sier de ansatte opprinnelig ønsket en direktør med gruvefaglig bakgrunn. 

– Det er fordi vi ønsker med trykk på den delen av driften, sier Olsen. 

Det har tatt tid å rekruttere ny direktør til hjørnesteinsbedriften, som sliter tungt ettersom prisen på kull har falt dramatisk. I desember fikk 100 ansatte få den tunge beskjeden om oppsigelse. 

Rett person

Arild Olsen tror Wenche Ravlo er den rette til å lede selskapet gjennom omstillingen som nå kommer. Også uten gruvefaglig bakgrunn. 

– Hun var den beste kandidaten til jobben. Hun har jobbet med omstillingsprosesser og virkelig levert resultater, sier han. Olsen har latt seg imponere av Ravlos CV:

– Det virker som hun er en som får ting til å skje. Hun er også lett å snakke med, og er opptatt av å bli kjent med folk og bedriften, sier han. 

Godt inntrykk

Lokalutvalgleder Christin Kristoffersen har ikke fått anledning til å møte den påtroppende direktøren ennå, men er glad for at en av brikkene har falt på plass for Store Norske. 

– Jeg har hørt at hun gjorde et veldig godt inntrykk da hun var her på besøk, og ser fram til å møte henne, sier Kristoffersen. 

Les vår reportasje fra Longyearbyen i desember:
Kampen om framtida på 78 grader nord

 

Glad: Lokalstyreleder Christin Kristoffersen ser fram til å møte nydirektøren. (Foto: Arne O. Holm)

ALT FOR SVALBARD: Christin Kristoffersen er leder for Longyearbyen lokalstyre, og kjemper seg gjennom ei mørketid som stiller byen på ekstra store prøver. (Foto: Arne O. Holm)

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.