Hurtigruten, Finnmarken. Foto: Hurtigruten.
Etter tre måneders betalingsnekt har Hurtigruten, om enn motvillig, begynt å betale havneavgift igjen. Foto: Hurtigruten.

Hurtigruten betaler havneavgift – men motvillig

Etter over tre måneders betalingsnekt har Hurtigruten igjen begynt å betale avgift til havnene den anløper langs Norskekysten. Det skriver nettstedet Nor24.

Det betyr imidlertid ikke at striden om størrelsen på avgiften som betales er over. Tvert imot.

Under protest

-Vi betaler under protest, og mener fremdeles at vi betaler for mye i enkelte havner, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten. Lillebo presiserer at de primært ønsket en gjennomgang av fakturagrunnlaget fra ulike havner etter det de betrakter som en voldsom prisstigning. Betalingsnekten ble imidlertid opphevet i april.

Sterk økning

Fra 2010 til 2013 har Hurtigrutens utgifter til havneavgift steget fra 73 til 92 millioner kroner, og i januar begynte selskapet en betalingsnekt. Det gikk så langt at havnemyndighetene i Ålesund krevde tvangssalg av et av selskapets skip for å få inn skyldig avgift.

Separate avtaler

Lillebo sier at de har fått inn dokumentasjon fra ganske mange havner, men at de fremdeles savner dette fra enkelt. Nå skal en jurist gjennomgå materialet, og Hurtigrutens ønske er å inngå separatavtale med hver enkelt havn for å få totalprisen ned.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.