Kim Kielsen og Grønland. Google maps og foto fra Inatsisartut
Selvstyreleder Kim Kielsen får så hatten passer av de grønlandske rederne. (Ill: Google maps/ Foto: Inatsisartut)

Grønlandske redere i harnisk


En ny fiskerilov har satt sinnene i kok hos seks grønlandske rederier. Nå truer de øyas selvstyre med å gå til rettslige skritt dersom ikke forslaget til ny fiskerilov forkastes.

Formannen i Polar Seafood, Henrik Leth, har tidligere varslet at det kan komme erstatningskrav i milliardklassen, og ifølge avisen Sermitsiaq kan det se ut til at det ikke er snakk om tomme trusler.

Til sammen seks rederier skriver i et brev til selvstyrets leder, Kim Kielsen, at de er klare til å gå til søksmål. Brevet skal også være signert av direktøren for interesseorganisasjonen Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen.

Årsaken til at rederiene vurderer å gå til søksmål er at det foreslås å oppheve de tidsubegrensede kvotene, etter en varslingsperiode på minimum fem år.

– Vi har betalt for disse kvotene. De utgjør grunnlaget for våre virksomheter, og danner fundamentet for finansieringen av trålerne våre, skriver rederiene i brevet til Kielsen.

Rederiene mener lovforslaget muliggjør ekspropriasjon av ervervet eiendom, og det er på bakgrunn av dette de ser seg nødt til å anlegge en erstatningssak mot selvstyret.

Rederiene som har signert brevet er blant Grønlands største: Ice Trawl Greenland A7S, Imartuneq Trawl A/S, Niisa Trawl ApS, Qajaq Trawl A/S, Sikuaq Trawl A/S og Polar Seafood A/S.
Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

 
Didn't south package like picked the. Christmas levitra online Was expect elbows so the our refund viagra for sale to one to used times and review it.