Siri G. Tømmerbakke og Amund Trellevik til High North News

Amund Trellevik og Siri G. Tømmerbakke har arbeidet sammen også før de begynner i High North News. Her fra journalistkonferansen «Svarte Natta» i debatt med Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. // Siri Gulliksen Tømmerbakke and Amund Trellevik recently signed on as (respectively) News Editor and journalist at High North News. Picture from the “Svarte Natta” [Black Night] journalist conference, debating with Norwegian Labor representative Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Siri G. Tømmerbakke og Amund Trellevik er i dag ansatt som henholdsvis nyhetsredaktør og journalist i High North News. Tømmerbakke kommer fra Avisa Nordland, mens Trellevik kommer fra NRK Finnmark.

Ansettelsene skjer samtidig som High North News lanserer ei helt ny nettside.

Med Siri G. Tømmerbakke og Amund Trellevik på plass i redaksjonen styrker High North News sin journalistiske dekning av nordområdene betydelig. Avisen, med hovedredaksjon i Bodø, vil i framtida satse ytterligere på undersøkende og grundig journalistikk fra politikk og næringsliv i Arktis.

Siri G. Tømmerbakke (38), er kjent for sin undersøkende journalistikk, særlig innenfor helsepolitikk. For dette har hun vunnet en rekke journalistpriser. Tømmerbakke har også ledet journalistiske prosjekter rettet spesielt mot unge lesere.

Tømmerbakke går inn i en nyopprettet stilling som nyhetsredaktør.

 

Mer og bedre journalistikk

Amund Trellevik (34) er i tillegg til journalist i NRK Finnmark, også styreleder i Barents Press Norge og styreleder for den store journalistkonferansen «Svarte Natta». Trellevik er også leder for valgkomiteen i SKUP, Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse. Trellevik er ikke minst kjent for sin journalistikk knyttet til forholdet mellom Russland og Norge i nord.

- Det er selvsagt vemodig å forlate gode kolleger i Avisa Nordland, men jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i et nytt miljø og for et noe annet publikum enn jeg til nå har henvendt meg til. Å formidle kunnskap om hvilke muligheter og utfordringer nordområdene står overfor er viktigere enn noen gang, både på grunn av den utfordrende politiske situasjonen verden står i, men også ut fra et miljø og næringsperspektiv. Det føler jeg meg sikker på at de gamle og de nye medarbeiderne i High North News i fellesskap vil klare, sier Siri G. Tømmerbakke til HNN.

- Da denne muligheten dukket opp var jeg aldri i tvil om å gripe den. Siri og Arne O. er to personer jeg kjenner godt fra før, og jeg ser fram til å utvikle den kritiske og undersøkende journalistikken om arktiske forhold sammen med dem, sier Amund Trellevik.

 

Svært glad

Sjefredaktør Arne O. Holm er svært glad for å kunne ansette Siri G. Tømmerbakke og Amund Trellevik.

- Siri og Amund er to av landets absolutt ledende journalister med ståsted i nord.

- Sammen med resten av redaksjonen, inklusive våre stringere i andre land, gjør Tømmerbakke og Trellevik oss i stand til å grave dypere og bedre i den politiske og økonomiske utviklingen i nordområdene. Ikke minst den spente situasjonen mellom øst og vest krever en forsterket journalistisk innsats. Og når verdensledere gjør sitt beste for å undergrave journalistikken, finnes det bare et svar. Mer og bedre journalistikk, sier Arne O. Holm.

Tømmerbakke og Trellevik tiltrer stillingene etter nærmere avtale.

 

 

Tags