Har berammet ny rettsak

Rana Gruber vant fram i Lagmannsretten, i juni møter de igjen Rana kommune i retten, denne gangen for å få tilbakebetalt innbetalt skatt. (Foto: Nadezda Nazarova)
Rana Gruber og Rana kommune møtes til ny rettsak 10. juni.

Rana Gruber og Rana kommune møtes til ny rettsak 10. juni. 

De to partene skulle egentlig møtes i Rana Tingrett 24. februar, men saken ble utsatt på grunn av sykdom, og nå er ny dato satt. 

Bakgrunnen for saken er tvisten mellom selskapet og kommunen om eiendomsskatt. I august 2015 kom Lagmannsrettens kjennelse hvor det slås fast at Rana Kommune urettmessig har innkrevd eiendomsskatt fra gruveselskapet siden 2011.

Rana Gruber vil ha tilbake pengene de har betalt inn, men Rana kommune vil ikke betale alt de skylder etter rettsaken, de vil vente til ny taksering er gjennomført.

Kommunen ble i lagmannsretten dømt til å betale nesten 25 millioner kroner, men holder tilbake 18 millioner og begrunner dette med at størrelsen på tilbakebetalingen først kan endelig beregnes når en ny takst er klar.
Rana Gruber er ikke enig i vurderingen, og i juni er det altså opp til Tingretten å bestemme om pengene skal betales før eller etter at ny taksering er gjennomført. 


Les også: Kommunen nekter å betale det de skylder -Rana Gruber truer med ny rettsak





 

Tags