NunaMinerals har ennå ikke betalt

Formann Kim Kielsen (innfelt) i Grønlands selvstyreregjering venter fortsatt på at Greenland Mining Management (GMM) skal stable på bena kapital for å fullføre avtalen om rekonstruksjon av leteselskapet NunaMinerals. Nå har retten utvidet fristen til 14. april. (Foto NunaMinerals og Inatsisartut).
Det grønlandske selvstyret venter fortsatt på at de nye eierne av leteselskapet NunaMinerals skal gjøre opp for seg. Ny frist er 14. april.

 

Det grønlandske selvstyret venter fortsatt på at de nye eierne av leteselskapet NunaMinerals skal gjøre opp for seg. Ny frist er 14. april.

Under den såkalte restruktureringen av det konkursrammede grønlandske mineralleteselskapet NunaMinerals var en del av avtalen at de nye eierne GMM (Greenland Mining Management) skulle overta et lån som det grønlandske Selvstyret har gitt selskapet. 

Overta lån på 4,7 mill

Lånet som Naalakkersuisut (selvstyreregjeringen) ga NunaMinerals var opprinnelig på 4,5 millioner danske kroner, og skulle være overtatt av GMM (og dermed innløst overfor selvstyret) den 5. januar i år med knappe 4,7 millioner. Senere har det grønlandske rettssystemet utsatt fristen flere ganger - etter søknad fra selskapet.

Seneste utsettelse ble innvilget den 11. mars, og gjelder frem til 14. april. Og Selvstyret venter på pengene.

Avtalen ikke gjennomført

-Man kan lese av selskabets børsmeldinger for 2016, at fristen den 5. januar 2016 ikke kunne overholdes, og at betalingsstansen siden da har været forlenget til 29. februar, så 11. mars, og nå er forlengelsen vedtatt i retten på Grønland til den 14. april.

Der er dermed ennå ikke gjennomført en ”restructuring agreement”, og Selvstyrets tilgodehavende er dermed ikke innfridd ennå, sier talsmann Søren Hald Møller ved Formannens departement i Naalakkersuisut, til High North News.

Tilstrekkelig sannsynliggjort

Ifølge Hald Møller har GMM ”i tilstrekkelig omfang” sannsynliggjort overfor det grønlandske rettsystemet og tilsynet med NunaMinerals, at den nødvendige kapitalen kan bli reist, og at reksonstruksjonsavtalen kan bli gjennomført.

-I etterkant av tilsynets vurderinger avventer Selvstyret fortsatt at GMM reiser den nødvendige kapitalen slik at avtaklen om reskonstruksjon av NunaMinerals kan gjennomføres, sier Hald Møller.

Han legger til at kommunikasjonen om avtalen og gjennomføringen i all hovedsak går mellom Selvstyret og GMMs danske forretningsadvokat.

 Overføring av aksjer

Avtalen om restrukturering eller rekonstruksjon av NunaMinerals ble underskrevet den 25. november i fjor. I tillegg til overtagelse av lån skal alle aksjene nesten (8 millioner) Selvstyret eier i selskapet overføres til GMM – mot betaling av drøye 500.000 kroner – tilsvarende 2 øre per aksje, eller 20 % av pålydende.
 
Tidligere artikler om NunaMinerals i Nigh North News  





 

 

Tags