Ny isbryter på plass i Canada i 2022

En av isbryterne den canadiske kystvakta allerede har, CCGS Samuel Risley (bygget i 1985) i arbeid. Innfelt illustrasjon av den nye isbryteren, CCGS John G. Diefenbaker, som etter planen skal leveres i 2022. (Foto: Wikimedia Commons, ill.: Canadian Coats Guard).
Den canadiske regjeringen regner med at arbeidet på en helt ny isbryter starter neste år, og at «CCGS John G. Diefenbacker» vil være klar til tjeneste i 2022.

 

Den canadiske regjeringen regner med at arbeidet på en helt ny isbryter starter neste år, og at «CCGS John G. Diefenbacker» vil være klar til tjeneste i 2022.

Det er nyhetstjenesten Nunatsiaq News som melder at den canadiske kystvakta fremdeles tror at prisoverslaget på 1,3 milliarder canadiske dollar – drøyt 8 milliarder norske kroner – fremdeles vil holde. 

Nesten dobling av pris

Så sent som i 2013 ble prisen justert opp fra 720 millioner dollar til 1,3 milliarder, og en talsperson for kystvakta sier til avisen at de holder et øye med inflasjonen og valutaendringer og hvordan disse virker inn i forhold til tidspunkt for byggestart.

Under parlamentsvalget sist høst lovet det liberale partiet, som overtok regjeringsmakten, at de skulle avslutte programmet for innkjøp av 65 nye jagerfly og heller bruke pengene på bygging av isbrytere.

Foreløpig ingen flere

Canada planla å kjøpe samme jagerflytype som Norge, F-35, og den liberale regjeringen i Canada, under ledelse av Jusitn Trudeau, har gjentatt at kjøpsavtalen vil bli sagt opp.

Foreløpig har ikke dette skjedd, og kystvakta kan heller ikke bekrefte at det er planlagt mer enn en ny isbryter så langt.



Tags