Å stenge ned Sydvaranger vil koste 13 millioner kroner

Selskaper kontrollert av Felix Tschudi har kjøpt konkursboet etter Sydvaranger Gruve AS. (Foto: Linda Storholm)
Det er satt av 6,5 millioner til formålet, men sikringsarbeidene som må til ved en nedstenging vil koste ca 13 millioner kroner.


Det er satt av 6,5 millioner til formålet, men sikringsarbeidene som må til ved en nedstenging vil koste ca 13 millioner kroner.  


Det kommer fram i bostyrets innberetning som ble levert Øst-Finnmark tingrett i går. På kontoen øremerket sikring står det 6,5 millioner, altså betydelig mindre penger enn det som trengs for å gjennomføre de sikringstiltakene som må til. 

Et av konsesjonsvilkårene tilbake i 2008 var at det ble satt av penger øremerket rydding og sikring. 

Bostyrer Leif Petter Madsen er ikke bekymret for at det er for lite penger, han regner ikke med at det vil bli nødvendig med en total nedstenging av gruva. 

- 13 millioner kroner er hvis man må stenge helt ned, og det regner vi ikke med blir å skje, sier han. 


Var på befaring

Direktoratet for mineralforvaltning var 14. og 15. desember på befaring ved gruva blant annet for å kartlegge hvilke tiltak som bør gjennomføres dersom det blir aktuelt med en lengre driftshvile. 

Rapporten fra befaringen er ikke klar ennå, men det er framkommet at det er etterslep på sikringsarbeider i gruva, og at kostnadene ved en eventuell nedstenging altså vil komme på rundt 13 millioner kroner. 


Kan ikke røpe budgiver ennå

I innberetningen som kom i går står det også at det er kommet et bud på gruva. 

- Kan du si hvem det er som har lagt inn bud? 

- Nei, det kan vi ikke si ennå, sier Madsen. Men han bekrefter at det ikke er LNS som har lagt inn bud. 

LNS har tidligere bekreftet sin interesse for å kjøpe boet etter Sydvaranger, og direktør Frode Nilssen har sagt at de skal bestemme seg for om de vil legge inn bud eller ikke i løpet av neste uke. 


Les også: Skylder 3,6 milliarder kroner

Les også: Skylder 3,6 milliarder kroner

Tags