Nå er Hætta politimester for hele Finnmark

Ellen Katrine Hætta ble i november i fjor utnevnt til politimester i nye Finnmark politidistrikt. (Foto: Linda Storholm)
Ellen Katrine Hætta har i statsråd i dag blitt utnevnt til politimester i nye Finnmark politidistrikt.

Ellen Katrine Hætta har i statsråd i dag blitt utnevnt til politimester i nye Finnmark politidistrikt.

45-åringen har frem til dagens utnevnelse fungert som politimester for Øst-Finnmark. 

- Den siste tida forteller oss det vi alltid har visst, at Finnmark ligger midt i verden, sier den nyutnevnte politimesteren.

- Vi har siden september stått i en svært krevende situasjon på Storskog grensestasjon. Samtidig skal vi gjennomføre politireformen og etablere Finnmark politidistrikt. Det er to store og utfordrende oppgaver. Jeg er klar til å ta fatt på utfordringene. Den største fordelen er at vi har husene fulle av flinke folk, fortsetter Hætta.

- Befolkningen i Finnmark fortjener en likeverdig polititjeneste med resten av landet. Vi som bor her vet at vi har store avstander og mye vær, som gjør det krevende å planlegge og drive polititjeneste, understreker politimesteren.

- I dag vil jeg koste på meg å være aller mest opptatt av det nye Finnmark politidistrikt. Jeg gleder meg til å jobbe med engasjerte ansatte øst og vest i Finnmark. Sammen skal vi videreutvikle polititjenesten for befolkningen i Norges mest spennende fylke, sier hun i en pressemelding.

I nye Nordland politidistrikt er det Tone Vangen som overtar som politimester, etter Geir Ove Heir.

Tags