Sjømatindustrimeldingen klar på fredag

Her er fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) fotografert under åpningen av Nordnorsk Stamfisks anlegg i Steigen, tidligere i høst. (Foto: Gorm K. Gaare)
Førstkommende fredag klokken 11 legger fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) fram stortingsmeldingen om sjømatindustrien.


Førstkommende fredag klokken 11 legger fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) fram stortingsmeldingen om sjømatindustrien. 

Det skjer på Kystens hus i Tromsø, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet.

- Det er viktig at vi erkjenner at vi har en utfordring med å finne fremtiden for denne industrien, uttalte fiskeriministeren da hun gjestet Bodø i slutten av april, få dager før høringsfristen gikk ut.

På et felles fylkesmøtet for Kommunesektorens organisasjon (KS), signaliserte Aspaker at forslagene til Tveteråsutvalget kan bli forbigått.

Det var i midten av desember i fjor at Tveteråsutvalget, under ledelse av Ragnar Tveterås, leverte utredningen av sjømatindustriens rammevilkår over til fiskeriministeren. Tveterås er professor ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger, og leder av Senter for innovasjonsforskning. 

En av dem som mener utvalget peker i feil retning, er eier og daglig leder av Taste of North, Sigurd Rydland. Bedriften, som er en av landets største lutefiskprodusenter, holder til i Tysfjord i Nordland.

- Hvitfiskindustrien trenger jevn tilgang på kvalitetsråstoff hele året, ikke økt eksport av frossenfisk, uttalte han til High North News tidligere i år.

På KS-møtet i april gjorde fiskeriministeren det klart at Norge står ved et veiskille, og at det må legges til rette dersom landets havbruksnæring i fremtiden skal kunne bli fem ganger så stor.

Få dager før høringsfristen gikk ut 30. april hadde det kommet inn godt over femti høringsuttalelser. 

Les også: 

Sjømatnæringa er verdens temperaturmåler – nå avgjøres framtida

Kronikk: Ikke glem resten av forslagene fra Tveteråsutvalget

Fiskesalgslagene advarer regjeringen mot lovendringer

Tags