Widerøe overtar SAS’s bakketjenester i februar

Widerøe la inn tilbud på alle ruteområdene i konkurransen, og har vunnet samtlige av dem. (Foto: Widerøe)
Da er datoen klar; Widerøe Ground Handling (WGH) overtar virksomheten til SAS Ground Handling (SGH) fra 1. februar 2016. Med det blir Widerøes datterselskap, WGH, landets største operatør på bakketjenester. Nå er også lederkabalen for handlingselskapet ferdigstilt.


Da er datoen klar; Widerøe Ground Handling (WGH) overtar virksomheten til SAS Ground Handling (SGH) fra 1. februar 2016. Med det blir Widerøes datterselskap, WGH, landets største operatør på bakketjenester på norske flyplasser. Nå er også lederkabalen for handlingselskapet ferdigstilt.

Ny administrerende direktør i handlingselskapet blir Widerøes assisterende driftsdirektør, Christian Skaug, opplyser selskapet.

Det var i juni at det ble inngått en intensjonsavtale mellom Widerøes heleide datterselskap Widerøe Ground Handling (WGH) og SAS.


- Vinnerformel, tror Widerøesjefen

Nå bekrefter flyselskapet at avtalen er signert, og at WGH overtar all bakkevirksomheten til SAS i Norge på alle stasjoner, bortsett fra Gardermoen, 1. februar.

Det medfører at WGH vil overta både medarbeidere, bygninger, utstyr og handlingkontrakter på 14 flyplasser i Norge. Samtidig har SAS inngått en handlingavtale med WGH de neste fem årene.

- WGH har en enestående kompetanse i å drifte lokale og regionale flyplasser, og når vi nå slår disse kreftene sammen med alle de dyktige folkene i SGH er jeg sikker på at vi sitter med en solid vinnerformel, sier administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen. Han er også styreformann i WGH.


Stadig ambisjoner om å vokse

Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på.

WGH har i høst inngått en avtale med Wizzair og KLM på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge.

- WGH kan oppfattes som en mer nøytral aktør for de europeiske flyselskapene, og slik sett kan det være lettere for oss å få handlingavtaler med disse, enn det har vært for SAS, mener Nilsen.

- Med denne overtagelsen skal vi sikre en god drift for alle våre kunder, og et godt produkt ut til passasjerene på vegne av flyselskapene vi jobber for, sier Widerøes administrerende direktør.


God inntjening for moderkonsernet Torghatten 

Han tror ikke at det vil bli noen kulturkrasj når så mange nye ansatte skal tas inn i Widerøe Ground Handling.

- Begge virksomhetene har stort kundefokus, og mange av de samme verdiene allerede. I framtiden vil det fortsatt handle om å vise pålitelighet, entusiasme, omtanke og folkelighet overfor våre kunder. Dette ser jeg i begge selskapene hver dag, sier han.

Widerøe Ground Handling har i dag 220 medarbeidere, og betjener totalt 29 flyplasser i Norge.

Etter overtagelsen av SGH vil datterselskapet operere på 42 flyplasser i Norge, med om lag 1600 medarbeidere-  og en forventet omsetning på 1 millard kroner.

Det er transportkonsernet Torghatten ASA i Brønnøysund som er majoritetseier i selskapet WF Holding AS (51 prosent). De andre eierne er Fjord1 AS (34 prosent) og Nordland Næringsvekst AS (15 prosent). Moder
konsernet omsetter, til sammenlikning, for rundt 8,5 milliarder kroner årlig.




Les også:

Widerøe - Nordens største regionale flyselskap - dobler staben

Vil splitte Widerøe i flere selskaper

Widerøe-sjefen må fratre

Widerøe må kutte 200 millioner

Torghatten fra lokal aktør til transportgigant

Stein Nilsen er administrerende direktør i Widerøe, og styreformann i Widerøe Ground Handling (WGH) (Foto: Hege Eilertsen)
Stein Nilsen er administrerende direktør i Widerøe, og styreformann i Widerøe Ground Handling (WGH) (Foto: Hege Eilertsen)

Tags