Ivar Kristiansen gir seg i NHO – skal starte «lobbybyrå»

Regiondirektør Ivar Kristiansen gir seg i NHO Nordland. Nå vil han bli gründer. (Foto: NHO)
Ivar Kristiansen, regiondirektør i NHO Nordland, har meddelt ledelsen om at han gir seg. Nå satser han på å etablere Nord Norges første "lobbybyrå."



Ivar Kristiansen, regiondirektør i NHO Nordland, har meddelt ledelsen om at han gir seg. Nå satser han på å etablere Nord Norges første "lobbybyrå."

- Jeg har hatt en fantastisk tid i NHO, sier Kristiansen - som har vært regiondirektør i Nordland i vel to år - i en pressemelding.

- NHO er landets beste og viktigste organisasjon som består av utrolig mange dyktige mennesker. Jeg har fra dag en trivdes svært godt blant kolleger som hver dag jobber hardt for å forbedre rammevilkår og hverdag for bedrifter i Norge, fortsetter han.

- Jeg har nå lyst til selv å bli grunder. Og jeg tror at mitt politiske nettverk og nettverk i næringslivet kan være til hjelp for bedrifter og kommuner i en landsdel et stykke unna sentrale myndigheter, sier han.

Kristiansen, som har nærmere 16 år bak seg som stortingsrepresentant for Nordland (H), skal fortsatt utføre en del oppgaver for NHO, men i hovedsak satser han nå på å være til disposisjon for nordnorsk næringsliv og offentlig sektor.

Arve Ulriksen, styreleder i NHO Nordland og administrerende direktør i Mo industripark AS, sier han er leg seg for at NHO Nordland mister en meget kompetent leder, men at han har forståelse for Kristiansens valg.

- Jeg vil takke Ivar for en meget godt utført jobb for NHO og næringslivet i Nordland. Han har vært en tydelig stemme, også nasjonalt, på vegne av våre medlemmene i Nordland. Vi ønsker han lykke til, og er glad for at han i en tid videre vil være tilknyttet NHO samtidig som han nå ønsker å etablere seg på nye områder, sier NHOs toppsjef Kristin Skogen Lund.

Tags