Bodø Energi kjøper fra SKS

Bodø Energi kjøper entreprenørselskaper fra SKS. (Foto: MIP Info)
Bodø Energi forhandler om kjøp av Sjøfossen Entreprenør AS og Fram Kraftentreprenør AS fra SKS.



Bodø Energi forhandler om kjøp av Sjøfossen Entreprenør AS og Fram Kraftentreprenør AS fra SKS. 


Partene er nå enige om de fleste sentrale vilkår, og dersom resten av arbeidet lykkes vil hele Sjøfossen Entreprenør AS og 51 prosent av aksjene i Fram Kraftentrprenør AS bli overdratt Bodø Energi AS med virkning fra 31. desember 2015.


Gildeskål og Fauske

Sjøfossen Entreprenør AS er et selskap som driver vedlikehold, montasje, og entreprenørtjenester innenfor drift og vedlikehold av distribusjon og produksjonsanlegg, samt bredbåndsnett basert på fiberteknologi. Selskapet har 20 ansatte. Selskapet har forretningsadresse i Gildeskål. 

Fram Kraftentreprenør AS har også 20 ansatte, og leverer arbeid innenfor fjordspenn, luftlinjer, kabel- og stasjonsanlegg.  Selskapet holder til på Fauske, og er eid 51 prosent av SKS Eiendom AS og 49 prosent av Troms Kraft Entreprenør AS.  


- Salget tjener alle parter 

i SKS selger man nå entreprenørselskapene for å sikre utvikling, vekst og framtidige arbeidsplasser heter det i en pressemelding. De to selskapene vil bli en del av en større og mer robust entreprenørenhet som del av Bodø Energikonsernet.

Steinar Pettersen, konsernsjef i SKS, sier dette salget vil tjene alle parter. Salget er riktig ut fra utviklingen som nå skjer innenfor kraftbransjen. 

- Bodø Energi har uttalt at de ønsker å vokse innen både nett- og entreprenørvirksomhet. Et salg til dem vil derfor bidra til vekst og utvikling for våre to entreprenørselskap, sier Pettersen. 

SKS skal framover konsentrere seg om kjernevirksomheten, som er kraftproduksjon og kraftsalg. 

Konsernsjef Steinar Pettersen uttalte i august at han gjerne vil ha en ny strategisk eier, og begrunnet dette til High North News med selskapet trenger en ny eier med frisk kapital dersom man ønsker en videre strategi med utbygging av vannkraft.  

Base i Nord-Norge

I Bodø Energikonsernet har man gjennom datterselskapet BE Energimontasje en klar strategi om vekst.

- Oppkjøpet av Sjøfossen Entreprenør AS og 51 prosent av Fram Kraftentreprenør passer inn i den langsiktige strategien. Spesielt ønsker Bodø Energi å bygge et robust reiseentreprenørselskap med base i Nord-Norge, sier adm.dir. Arne Juell i Bodø Energi. 

Under forhandlingene som er gjennomført er partene også blitt enige om å samarbeide tettere innen kraftsalg. 


Les også: Kraftanstrengelser i energimarkedet, men både Bodø Energi og SKS avviser fusjon

 

 

Tags