Polarinstituttet deler ut sluttpakker

Norsk Polarinstitutt ligger i Framsenteret i Tromsø. Nå har flere ansatte fått tilbud om frivillig sluttpakke. (Foto: Ann Kristin Balto/Norsk Polarinstitutt)
Ledelsen ved Norsk Polarinstitutt tilbyr frivillig sluttpakke til flere ansatte.
Ledelsen ved Norsk Polarinstitutt tilbyr frivillig sluttpakke til flere ansatte. 

High North News har tidligere omtalt spareprosessen som instituttet nå går gjennom. Årsakene til prosessen organisasjonen nå jobber med er at man forventer lavere tildeling over statsbudsjettet i årene som kommer. Regjeringen arbeider også gjennomgående med en avbyråkratisering, og i tillegg er det hensiktsmessig å gjøre en generell gjennomgang av økonomien etter kraftig vekst gjennom flere år, forklarte direktør Jan-Gunnar Winther.


Vet ikke hvor mye som skal spares

Hvor store innsparinger som totalt skal tas er ikke avgjort, det vil først være klart når statsbudsjettet kommer.  

Nå skriver iTromsø at en rekke ansatte har fått tilbud om frivillig sluttpakke, noe som får fagforeningene til å steile. 

- Vi er inne i en prosess der vi må kutte kostnadene og øke inntektene. Det er ikke snakk om oppsigelser, men frivillige sluttpakker, sier kommunikasjonsdirektør Gunn Sissel Jaklin til avisen. Hun vil ikke ut med hvor mange ansatte som har fått tilbud om sluttpakke, eller om det er noen som har takket ja. 


Forbannet og frustrert

Fagforeningene på Norsk Polarinstitutt sier det er snakk om ca 10 prosent av de 170 ansatte. I følge Arild Sundfjord, som representerer Forskerforbundet, framstår prosessen som en enveiskjøring fra ledelsen. Forbundet er uenige i grunnlaget, siden statsbudsjettet for 2016 ikke er klart. Det er heller ikke gjennomført forhandlinger med fagforeningene før tilbudene om sluttpakker kom. 

Ivar Stokland, som representerer Norsk Tjenestemannslag sier medlemmene er sjokkerte, forbannet, frustrerte og sinte. De fleste vil takke nei, mener han. 


Tags