Advarer mot å vende Russland ryggen

Leder av Troms Ap, Cecilie T. Myrseth advarer mot å snu ryggen til "den vanskelige naboen".

Leder av Troms Ap, Cecilie T. Myrseth advarer mot å snu ryggen til "den vanskelige naboen".

- Vi har alle hatt en vanskelig nabo. Som ikke alltid lytter, som tar seg til rette, men som du like fullt må leve med. Som du vet du må snakke med igjen, sa Myrseth i sin tale til det 65. landsmøtet til Arbeiderpartiet torsdag.

Myrseth var klar på at selv om Norge må reagere på det som skjer mellom Russland og Ukraina, så må det ikke gå ut over dialogen.  

- Forsvarsminister Ine Marie Eriksen snakker gang på gang om en varig endring i forholdet til Russland. Det kan være en farlig retorikk, sier Myrseth og viser til norske og russiske fellesinteresser som naturen, fisken og olje.

- Vi har felles grense. Selv om de oppfører seg mot andre på en måte som vi ikke kan akseptere endrer det ikke fakta, vi bor vegg i vegg med dem. 

Dialogen det viktigste våpen

I talen etterlyste Myrseth brobygging fra regjeringen, og fortalte hvordan arbeiderpartifolk i nord tar ansvar gjennom å fortsette å møte kolleger på russisk side, og at fylkeslagene i Arbeiderpartiet i Nord-Norge treffer den regionale dumaen i Murmansk. I tillegg fortalte hun om hvordan ungdom fra Tromsø bidrar til å få opp det fritenkende ungdomshuset Mr. Pink i Murmansk. 

- Dialogen er vårt viktigste våpen når temperaturen i Europa nærmer seg frysepunktet. 


Ny asylkurs 

Myrseth brukte også anledningen til å be eget parti om å endre kurs når det gjelder de lengeværende asylbarna. 

- Det er flere enn meg og Troms AP som ikke har vært komfortable med partiets linje i denne saken. Det handler ikke om at vi vil ha en snillistisk, naiv politikk, det handler om at vi kan og bør ha en mer solidarisk og rettferdig asylpolitikk. For eksempel når det gjelder de lengeværende asylbarna. Barns beste må være et av de viktigste grunnprinsippene i vår politikk, sa hun og viste til at de hadde foreslått at flere enslige mindreårige må gis permanent opphold enn i dag.

- Troms oppfordrer landsmøtet til å stemme I tråd med våre beste tradisjoner – at solidariteten gjelder de som har det vanskeligst.

 

 

Tags