- Starten på ei ny tidsregning

- Dette er en historisk dag for Bodø og Salten, sier Ole H. Hjartøy, direktør i NHO Nordland, etter at prosjektet Ny by -Ny flyplass er med i forslaget fra fagetatene til ny NTP. (Illustrasjon: Bodø kommune)
Planene om ny flystripe og byutvikling vil være startskuddet for Bodøs rolle som vekstlokomotiv for hele nasjonen mener NHO-direktør i Nordland, Ivar Kristiansen.
Planene om ny flystripe og byutvikling vil være startskuddet for Bodøs rolle som vekstlokomotiv for hele nasjonen mener NHO-direktør i Nordland, Ivar Kristiansen.

I dag kom nyheten om at regjeringen vil utrede en flytting av flystripa i Bodø, og prosjektet Ny by ny flyplass. 

- Er dette prosjektet noe resten av Nordland vil dra nytte av? 

- Ja dette er definitivt noe resten av landsdelen vil nyte godt av. Det vil gjøre det mer atraktivt å være her, drive næring her og bo her, sier Kristiansen. 


Energi, metaller og mat

Han tror ikke bare dette vil være til nytte for Nordland, han tror utviklingsprosjektet vil være nyttig for hele Norge:

- Nordland fylke har nesten en tredjedel av kystlinjen i Norge, og vi har alt det viktigste som den økende befolkningen i resten av verden etterspør: energi, metaller og mat, sier Kristiansen. Han viser til at Nordland i fjor hadde dobbelt så stor økonomisk vekst som resten av landet.

- Det forteller mye om Bodøs viktige rolle som regionsenter. Dette prosjektet vil gjøre byen mer relevant for resten av Norge, og vil skape optimisme og tiltrekningskraft.  

Han er ikke snauere enn at han kaller hele prosjektet starten på ei ny tidsregning.

- Det er ikke mange steder i verden hvor man kan vise til et slikt prosjekt, man får mulighet til å lage en ny by i byen, sier Kristiansen.  


Storsamfunnet legger grunnlaget 

Odd Emil Ingebrigtsen, leder for Bodøregionens utviklingsselskap (BRUS), kaller avgjørelsen er milepæl for hele regionen. Næringslivet i kommunen har stått samlet bak målet om ny rullebane ved Bodø Lufthavn, det har vært den viktigste saken for selskapet de siste årene. 

Han mener regjeringens beslutning betyr at storsamfunnet nå legger grunnlaget for at bodøregionen kan utvikle seg videre etter at kampflybasen er lagt ned. 

- Selv om det nå skal gjennomføres en nødvendig utredning innebærer regjeringens beslutning at ny rullebane
alternativ S2 kommer til å bli realisert, sier Ingebrigtsen. Siden rullebanen idag er i dårlig forfatning og har begrenset levetid er det nødvendig å starte byggingen av en ny rullebane raskt.


- Får resultater når man står samlet

- Og med frigjøringen av betydelige arealer til bolig, næring og byformål er en viktig forutsetning på plass for økt næringsvirksomhet og økt verdiskaping i hele bodøregionen. 

Odd Emil Ingebrigtsen benytter sjansen til å rose politikerne i Bodø og hele regionen som tverrpolitisk har stått samlet om denne saken. 

- Det viser at bodøregionen oppnår resultater ved å stå samlet om saker, avslutter han. 


Les også: 

Brede glis for regjeringens ja
Bodø blir ny

 

 

Regiondirektør i NHO Nordland, Ivar Kristiansen. (Foto: Linda Storholm)
Regiondirektør i NHO Nordland, Ivar Kristiansen. (Foto: Linda Storholm)

Tags