Regjeringen varsler ny stortingsmelding om Svalbard

Regjeringen varsler ny melding om Svalbard.
Regjeringen varsler ny melding om Svalbard. 

Seks år etter den forrige nå varsles en ny stortingsmelding om norsk svabardpolitikk, skriver Svalbardposten. Nyheten kom i Stortinget i går. 

- Jeg må si jeg er veldig stolt over og fornøyd med å kunne fortelle Stortinget at regjeringen nylig har besluttet å komme med en ny svalbardmelding, nettopp fordi det skjer så mye på Svalbard nå, sa justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp). Og han sikter selvsagt til situasjonen i Store Norske, som senest rett før jul måtte kutte 100 stillinger. Hjørnesteinsbedriften sliter tungt økonomisk som en følge av lave råvarepriser, og ba for to uker siden om et kriselån på 450 millioner kroner. 

Den nye svalbardmeldingen blir den femte helhetlige stortingsmeldingen om Svalbard, og Anundsen har forhåndsvarslet at kulldriften vil bli vurdert. 

- Spørsmålet om fremtidig kulldrift på Svalbard må også berøres i en slik melding. Det er imidlertid viktig å huske at en eventuell slutt på norsk kulldrift på Svalbard ikke betyr at det er slutt på kulldrift på Svalbard. Men dette er krevende spørsmål, som vi må komme tilbake til i meldingen, sier statsråden.

Tags