Klubbleder: - Ravlo er rett person

Store Norskes nye gruve i Lunckefjell skal være i full drift fra 23. mars 2015. Foto: Bjarki Friis, Store Norske.
Et halvår etter at Per Andersson sa opp sin stilling som direktør er hans erstatter valgt.
Et halvår etter at Per Andersson sa opp sin stilling som direktør er hans erstatter valgt. 

Wenche Ravlo har lang erfaring fra industrien, og har jobbet i selskapet som Elopak og Norske Skog. Klubbleder i Store Norske, Arild Olsen, sier de ansatte opprinnelig ønsket en direktør med gruvefaglig bakgrunn. 

- Det er fordi vi ønsker med trykk på den delen av driften, sier Olsen. 

Det har tatt tid å rekruttere ny direktør til hjørnesteinsbedriften, som sliter tungt ettersom prisen på kull har falt dramatisk. I desember fikk 100 ansatte få den tunge beskjeden om oppsigelse. 


Rett person

Arild Olsen tror Wenche Ravlo er den rette til å lede selskapet gjennom omstillingen som nå kommer. Også uten gruvefaglig bakgrunn. 

- Hun var den beste kandidaten til jobben. Hun har jobbet med omstillingsprosesser og virkelig levert resultater, sier han. Olsen har latt seg imponere av Ravlos CV:

- Det virker som hun er en som får ting til å skje. Hun er også lett å snakke med, og er opptatt av å bli kjent med folk og bedriften, sier han. 


Godt inntrykk

Lokalutvalgleder Christin Kristoffersen har ikke fått anledning til å møte den påtroppende direktøren ennå, men er glad for at en av brikkene har falt på plass for Store Norske. 

- Jeg har hørt at hun gjorde et veldig godt inntrykk da hun var her på besøk, og ser fram til å møte henne, sier Kristoffersen. 


Les vår reportasje fra Longyearbyen i desember:
Kampen om framtida på 78 grader nord
 

Glad: Lokalstyreleder Christin Kristoffersen ser fram til å møte nydirektøren. (Foto: Arne O. Holm)
ALT FOR SVALBARD: Christin Kristoffersen er leder for Longyearbyen lokalstyre, og kjemper seg gjennom ei mørketid som stiller byen på ekstra store prøver. (Foto: Arne O. Holm)

Tags