Tidenes resultat for nordnorsk reiseliv

Nordnorske overnattingsbedrifter legger bak seg et rekordår. Her fra Å i Lofoten, hvor rorbuer er et tradisjonelt og attraktivt overnattingstilbud. (Foto: Jules Henze/Wikimedia)
Aldri har nordnorske overnattingsbedrifter gitt husrom til så mange som i år.

Aldri har nordnorske overnattingsbedrifter gitt husrom til så mange som i år. 

3,3 millioner overnattingsdøgn viser statistikken som ble lagt fram i dag. Det er en økning på hele 10 prosent sammenlignet med fjoråret. For Norge samlet er økningen på tre prosent. 

- Helt fantastisk, sier avdelingsdirektør Geir Solheim i NHO Reiseliv Nord-Norge. Både ferie, fritid og yrkestrafikk øker og bidrar til en "all time high" i nordnorsk reiseliv. 

Utlendingene kommer 

Det er utenlandske gjester som sørger for den store økningen. Mens nordmenn gir en økning på 8,6 prosent i år står utenlandske overnattingsgjester for en økning på hele 14,6 prosent. 

7,7 prosent av overnattingene i nord er ferie- og fritid, 16 prosent er kurs- og konferanserelatert, mens 12,7 prosent av overnattingene gjøres i forbindelse med jobb. 

Vinteren er hot

Det er ikke bare Hurtigruten som kan vise til en økning i vintertrafikken. Andre overnattingsbedrifter opplever samme trend. Når man sammenligner antall vinterovernattinger i Nord-Norge fra sesongen 2005/06 og til i dag viser kurven en svært positiv trend. 

Nord-Norge tar stadig markedsandeler på Nordkalotten, og antallet overnattinger har i perioden økt fra 69.516 til 238.923. 









Tags