Delitek er årets vekstbedrift

Torsdag kveld mottok administrerende direktør Asbjørn Larsen og resten av bedriften Delitek prisen som årets vekstbedrift i Nord-Norge.
Torsdag kveld mottok  administrerende direktør Asbjørn Larsen og resten av bedriften Delitek prisen som årets vekstbedrift i Nord-Norge.

- Jeg blir helt rørt av å få en sånn anerkjennelse, og kjenner jeg får helt tårer i øynene, sier Asbjørn Larsen, administrerende direktør i Delitek til Nord24.

Prisutdelingen skjedde på Næringslivsdagen i Tromsø. Der fikk Delitek heder og ære og en sjekk på 250.000 kroner.

- Dette betyr mye for meg, alle de ansatte hos oss, og bygda vår, Alsvåg, sa Larsen fra scenen. Delitek ligger i Øksnes i Vesterålen. 

Selskapet er et godt eksempel på at det går an å tenke globalt med base i Nord-Norge, framhever juryleder Stein-Gunnar Bondevik i Innovasjon Norge i Troms.

«Juryen er meget imponert over hvordan et lokalt, familieeid selskap har klart å bli en ledende, global aktør innenfor marin og maritim avfallshåndtering», heter det i juryens begrunnelse.

Delitek selger avfallspresser til det asiatiske markedet.


Juryens begrunnelser

«Delitek er et familieeid selskap som selger avfallskomprimatorer til hele verden fra sitt hovedkontor i Alsvåg i Vesterålen. Bedriften har 12 ansatte. Omsetningen har vokst til over 30 millioner kroner – opp 60 prosent på tre år. Driftsmarginen er på fantastiske 31 prosent. Selskapet er solid – med lite gjeld og mye egenkapital.

Juryen er meget imponert over hvordan et lokalt, familieeid selskap har klart å bli en ledende, global, vi gjentar, global aktør innenfor marin og maritim avfallshåndtering. I en tøff bransje med mange internasjonale konkurrenter er det altså Larsen-karene på Alsvåg som leder an.

Suksessen har tre viktige årsaker: Produktinnovasjon, kommunikasjon og profesjonalitet. Deliteks produkter ligger helt i forkant i kvalitet og anvendelighet, og er etterspurt i alle sektorer som ferdes på havet, ikke bare i èn. De kombinerer tradisjonell og kundenær kommunikasjon på messer verden over, med en markedsledende nettside som signaliserer internasjonalitet og profesjonalitet tvers gjennom. Og til sist - de viser sin profesjonalitet ikke bare gjennom sine produkter og sin kommunikasjon, de har også skjønt patentbeskyttelse. Derfor blir de ikke kopiert, og holder på den måten mulige konkurrenter som tar snarveier utenfor markedsplassen.»

Tags