- Svak nordområdesatsing

Stortingsrepresentant for AP, Martin Henriksen mener nordområdesatsingen mangler nye initiativer. (Foto: Kjetil Ree)
- Regjeringen mangler en klar visjon for nordområdene. Jeg frykter at Norge mister vår lederrolle i nord når satsinga er så svak og det skorter på nye initiativer, sier stortingsrepresentant for Ap, Martin Henriksen.
- Regjeringen mangler en klar visjon for nordområdene. Jeg frykter at Norge mister vår lederrolle i nord når satsinga er så svak og det skorter på nye initiativer, sier stortingsrepresentant for Ap, Martin Henriksen.

Regjeringen presenterte i går statusrapporten for nordområdesatsingen. Martin Henriksen mener det er for få nye initiativer og at regjeringen har blikket rettet mot sør.

- Det er bra det gjøres opp status for nordområdesatsinga. Men statusrapporten viser dessverre få nye initiativer, og forsterker inntrykket av en regjering som retter blikket mot sør og ikke nordover, sier Henriksen.

Sekretariatsleder i Barentssekretariatet, Rune Rafaelsen er heller ikke fornøyd med den nye nordområdesatsingen.

Martin Henriksen mener dette kun er snakk om en "nordområdevidereføring".

- Det er lite sammenheng mellom ord og handling. I statsbudsjettet finner regjeringen plass til kun tre nye nordområdesatsinger. Derfor er dette ikke en nordområdesatsing, men en nordområdevidereføring. Det er lite ny driv over regjeringens nordområdesatsing. Norge står med det som er presentert i dag ikke tydeligere i spissen for noe, sier Henriksen.

Ap-politikeren syns det er merkelig at det kan satses så på Nord, samtidig som det er foreslått store kutt i statsbudsjettet.

- Det er synd at det ikke er sammenheng mellom ord og handling fra regjeringen. I statsbudsjettet kuttes det i reiselivssatsingen, sjømatnæringa og i regionale utviklingsmidler, avslutter Henriksen.


Tags