Sintef skal koble kunnskap og næringsliv i nord

- Man må være løsningsorientert nok til å se at det er bedre for en verden som trenger olje, at den oljen som brukes er produsert med minst mulig utslipp, skriver Pia Martine Gautier Bjerke i denne torsdagskommentaren. Her, et foto fra Statoil’s anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. (Illustrasjonsfoto: Øyvind Hagen/Statoil)
Hammerfest: Sintef trekkes tettere inn i nordområdeforskningen gjennom en bevilgning på fem millioner kroner fra Utenriksdepartementet. Sintef skal i følge UD sørge for en tettere kobling mellom kunnskap og næringsutvikling.

Hammerfest: Sintef trekkes tettere inn i nordområdeforskningen gjennom en bevilgning på fem millioner kroner fra Utenriksdepartementet.  Sintef skal, i følge UD, sørge for en tettere kobling mellom kunnskap og næringsutvikling.

Sintef-prosjektet har en ramme på totalt 6,5 millioner kroner over to år. Konkret skal Sintef se på nye industrielle etableringer innfor malm, mineraler, olje og gass.

En viktig del av prosjektet er at det skal synliggjøres overfor internasjonale investorer.

Prosjektet ble presentert under statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brendes pressekonferanse i Hammerfest i dag.

Tags