Trænafestivalen blir mer miljøvennlig

Nå vil flere få mulighet til å seile til Trænafestivalen. (Foto: Seil Norge)
Festivalen utvider samarbeidet med Seil Norge, og i år vil 88 deltakere får mulighet til å oppleve Træna og Helgelandskysten fra sjøen.
Festivalen utvider samarbeidet med Seil Norge, og i år vil 88 deltakere få mulighet til å oppleve Træna og Helgelandskysten fra seilbåt.

Festivalledelsen ønsker å sette fokus på miljø, og ønsker å løse noen av utfordringene knyttet til transport til festivalen. Derfor har Trænafestivalen nå inngått et samarbeid med Seil Norge. 

- Seiling er den mest miljøvennlige måten å reise til Træna på, og Seil Norge har et bevisst forhold til natur og økologi i det de gjør. Målet med en rekordstor deltakelse med 10 båter og 88 medseilere i 2015 er noe vi støtter fullt ut, sier festivalsjef Anita Overelv.

Via Helgeland 

Seil Norge skal sammen med Trænafestivalen, ta festivalgjestene til Træna via Helgeland, i stedet for via Bodø. Seilasen går via Brønnøysund, Mo i Rana, Mosjøen og Sandnessjøen.

- Våre turer handler like mye om å oppleve Helgeland som å lære å seile. Underveis på turen seiler vi innom steder som Hildurs Urterarium, Vega Havhotell, Næss, Lånan, Bønå i Visten og De Syv Søstre, sier daglig leder i Seil Norge, Emil Engebrigtsen.

Festivalmoro

Seilasen avsluttes med tre dagers festivalmoro på Trænafestivalen. 

Emil Engebrigtsen i Seil Norge mener utfordringene er at de aller fleste som reiser til Træna, reiser via Bodø. Turistene flyr over hele regionen og får ikke sett naturen. Nå får festivaldeltakerne mulighet til å oppleve Helgelandskysten og Lofoten fra ripa på seilbåten isteden.Tags