Nytt medlem i Framsenteret

Meteorologisk institutt er blitt medlem i Framsenteret.
Meteorologisk institutt er blitt medlem i Framsenteret. 

Instituttets overvåkning og forskning i nordområdene vil være viktige bidrag for å utvide og styrke Framsenteres faglige kompetanse, skriver Framsenteret.

Det var et enstemmig sentermøte som sa ja til søknaden fra Meteorologisk institutt om å få bli fullverdig medlem av FRAM -Nordområdesenter for klima- og miljøforskning. Medlemskapet ble godkjent av departementsgruppen for Framsenteret denne uken. 

- At Meteorologisk institutt blir medlem av Framsenteret er en god nyhet for oss, sier senterleder Jan-Gunnar Winther. Meteorologisk institutts overvåking og forskning i nordområdene vil være viktige bidrag for å utvide og styrke Framsenterets faglige kompetanse. Vi ser også fram til et tettere samarbeid med en sentral statsinstitusjon som tilhører Kunnskapsdepartementet, sier Winther.

- Forskningen i Framsenteret er viktig for å sørge for at Meteorologisk institutts operasjonelle tjenester baserer seg best mulig på observasjoner og prosesskunnskap i områdene vi varsler for - Norge og tilhørende havområder. Her er nordområdene viktige, sier forskningsdirektør i Meteorologisk institutt, Øystein Hov. 

 

 

Framsenteret 

Kortnavnet for FRAM - Nordområdesenter for klima- og miljøforskning. 
Består av 21 institusjoner som driver med tverrfaglig forskning, rådgivning, forvaltning og formidling innen naturvitenskap, samfunnsvitenskap og teknologi. 

Meteorologisk Institutt

Etablert i 1866.
Internasjonalt ledende kompetansemiljø innen varsling av vær, og forskning på klima. 
Hovedkontor i Oslo, og har avdelinger i Bergen og Tromsø. 




 

Tags