Gjev pris til LNS-grunnlegger

Malvin Nilsen - gründer, styreleder og bedriftsleder i Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) - ble i helga tildelt Nordprofilprisen for sin innsats.

Malvin Nilsen - gründer, styreleder og bedriftsleder i Leonhard Nilsen & Sønner (LNS) - ble i helga tildelt Nordprofilprisen for sin innsats.

Det skriver nettavisen nord24.

Malvin Malvin Nilsen stiftet i 1961 familiebedriften på Risøyhamn i Vesterålen sammen med sin far, Leonhard Nilsen. Entreprenørkonsernet, som har tunnel- og vegbygging som sin kjernevirksomhet, har i dag rundt 850 ansatte.

LNS har virksomhet både i Norge og utlandet, og driver også med gruvedrift.

I år skal de blant annet gå i gang med rubinutvinning på Grønland. 

Det er Nordfprofil som deler ut prisen som tidligere har blitt gitt blant annet til Arthur Arntzen, Ottar Brox, Mads Gilbert og Mari Boine.

Prisen er ment å være en hyllest til personer eller organisasjoner som setter Nord-Norge på kartet, og bringer nordnorsk kultur og væremåte ut til et større publikum.

- Årets Nordprofil , Malvin Nilsen, hylles av juryen med glede og respekt, som gründer og bedriftsleder for sin livslange innsats for å ha bygget opp denne nordnorske hjørnesteins- og familiebedriften. Basert på flid, hardt arbeid, kompetanse, engasjement og pågåenhet!  Både nasjonalt og internasjonalt over flere kontinenter, samt et distriktskontor i Oslo, heter det i en pressemelding fra Nordprofil.

 

Tags